Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde fiyat

Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde fiyat artışları


KAYSERİ (A.A) - Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde eylül ayında fiyatı en çok artan ürünler yüzde 47,07 ile spor müsabakalarına giriş ücreti ve yüzde 42,32 ile yumurta oldu.
     Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde eylül ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde bir önceki aya göre yüzde 1,18, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 2,85, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 10,02 artış gerçekleşti.
     Ana harcama grupları itibariyle aylık bazda en fazla artış gösteren grup yüzde 2,38 ile ulaştırma olurken, bunu yüzde 2,37 ile çeşitli mal ve hizmetler ve yüzde 1,99 ile gıda ve alkolsüz içecekler izledi. Eğitim ise yüzde -5 ile en fazla düşüş olan grup oldu.
     Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde eylül ayında fiyatı en çok artan ürünler yüzde 47,07 ile spor müsabakalarına giriş ücreti, yüzde 42,32 ile yumurta ve yüzde 28,33 ile sivri biber olurken, en çok düşüş gösteren maddeler yüzde -16,16 ile şeftali ve yüzde -12,32 ile limon oldu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde fiyat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER