Kayseri Emniyet Müdürlüğünün bayram tedbirleri

Kayseri Emniyet Müdürlüğünün bayram tedbirleri


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Emniyet Müdürlüğünün vatandaşların Kurban Bayramını huzur içinde geçirebilmeleri için gerekli tedbirlerini aldığı belirtildi.
     İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, otobüs terminali, tren garı ve havalimanı gibi ulaşım yerleri, mezarlıklar ile kurbanlık satış yerlerinde bayram öncesi ve süresince takviye ekipler görevlendirilerek gerekli önlemler alındı.
     Bayram öncesi halkın yoğun olarak bulunduğu caddeler, sanayi bölgeleri, umuma açık yerler, alışveriş merkezleri, pazar yerlerinde hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı, yaya ve motorlu devriye sayısı, şehir içi ve şehirler arası yollarda da trafik ekibi sayısı artırıldı.
     Açıklamada, şu uyarılarda bulunuldu:
     Vatandaşların, alışveriş merkezlerinin bulunduğu bölgelere park etmiş oldukları otomobillerinin içerisine cüzdan, çanta, kredi kartı ve cep telefonu gibi değerli eşyalarını, değerli olmasalar bile değerli görüntüsü veren paket ve poşetleri bırakmamalıdır. Bankalara ait ATMlerden para çekerken yardım alınan kişilere dikkat edilmeli ve banka bilgileri üçüncü şahıslara verilmelidir. Altın, mücevher, zincir ve kolyeler kolayca çekilip, çıkarılacak biçimde takılmamalı, değerli eşya ve paralar başkaları tarafından görülecek şekilde teşhir etmemelidir. Alışveriş sırasında sahte paraya karşı duyarlı olunmalı, tatile gidilmesi veya uzun süreli ikametten ayrı kalınması durumunda, kapı ve pencerelerinin kilitli olup olmadığı kontrol edilmelidir. Perdelerin sıkı sıkıya kapatılmaması, evde veya işyerinde bir lambanın açık bulundurulması, komşulara bilgi verilip eve göz kulak olmaları istenmeli, tatil süresince seyyar satıcı, bohçacı, falcı ve dilencilerin apartmana alınmaması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseri Emniyet Müdürlüğünün bayram tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER