Kazak öğrencilerden Vali Şahine teşekkür ziyareti

Kazak öğrencilerden Vali Şahine teşekkür ziyareti -Muğlada sağlık güvencesi olmadığı için hastane masraflarını ödeyemeyen Kazak öğrencinin ameliyat giderleri Muğla Valiliği tarafından karşılandı


MUĞLA (A.A) - Muğlada sosyal güvencesi olmadığı için hastane masraflarını ödeyemeyen Kazak öğrencinin ameliyat giderleri Muğla Valiliği tarafından karşılandı.
     Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisi Kazak Ulpan Amzeeva, bir dönem için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim görmeye başladı. Rahatsızlanan Amzeeva, hastaneye kaldırıldı. Ameliyat yapılması gereken Amzeevanın maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle hastane masrafları Muğla Valiliğince karşılandı.
     Sağlığına kavuşan Kazak öğrenci Amzeeva, arkadaşları ve üniversitenin idari koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Özler ile Muğla Valisi Fatih Şahini makamında ziyaret ederek, desteği için teşekkür etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şahin, iki ülke arasındaki ilişkilerin öneminden bahsederek, Amzeevanın sağlığına kavuşmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Özler ise sağlık güvencesi bulunmayan, maddi durumu kötü olan Kazak öğrenci Amzeevanın ameliyat giderlerinin tamamının Muğla Valiliği tarafından karşılandığını ifade etti.
     Kazak öğrenciler Ulpan Amzeeva, Sevara Babacanova, Nursultan Nurdinov ile Eziz Sahetdurdıyev, Türkiyeye duydukları hayranlığı anlatarak, Vali Şahine Kazak kalpağı hediye etti.
     Vali Şahin de öğrencilere çeşitli hediyeler vererek eğitim hayatlarında başarı diledi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kazak öğrencilerden Vali Şahine teşekkür ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER