Kazandığı tazminatı futbol kulübüne bağışlayacak

Kazandığı tazminatı futbol kulübüne bağışlayacak -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcıdan kazandığı 15 bin liralık tazminatı, Edirnespor Gençlik Kulübüne bağışlayacağını açıkladı -Belediye Başkanı


EDİRNE (A.A) - Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Devrimci Karargah Örgütü davasında tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcıdan kazandığı 15 bin liralık tazminatı, Edirnespor Gençlik Kulübüne bağışlayacağını açıkladı.
     Sedefçi, belediye meclis salonunda düzenlediği basın toplantısında, Haliçte Yaşayan Simonlar: Dün Devlet, Bugün Cemaat adlı kitabında kendisiyle ilgili yazdıkları nedeniyle Avcıya açtığı hakaret davasının geçen hafta sonuçlandığını, kitabın yazarı Avcının 15 bin lira tazminata mahkum edildiğini söyledi.
     Geçen hafta Ankarada davanın karar duruşmasına katıldığını ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti:
     Davalarımın açılmasına büyük katkı sağlayan, kitabında benimle ilgili ağır suçlamalar yapan Hanefi Avcı hakkında dava açmıştım. Ankarada karar duruşması geçen hafta yapıldı. Avcı, benimle ilgili iddiaları yüzünden 15 bin lira tazminata mahkum oldu. Bununla ilgili ceza davası devam ediyor, ondan da büyük ihtimalle Avcının yalanlarından dolayı adaletin tokadını yiyeceğini, mahkum olacağını tahmin ediyorum.
     Hanefi Avcıdan kazandığım 15 bin liralık tazminatı, haciz yoluyla alarak Edirnespor Gençlik Kulubüne bağışlayacağım. Kitabından kazandığı parayla kulübe katkı yapacağım.
    
     -Yeniden adayım-
    
     İl dışında olduğu günlerde kendisiyle ilgili pek çok asılsız söylenti yayıldığını ifade eden Sedefçi, adalet sisteminin şeffaf olduğunu, UYAP sistemine girilmesi halinde Yargıtaydaki iki dosyasının arşivde olduğunun görülebileceğini bildirdi.
     Davam arşivde, ne zaman görüşülür bilemem ama ben yüzde 100 eminim, beraat edeceğim, yanlış yapmadım, rüşvet almadım, irtikap yapmadım. Benzer beraat kararları da var, adalete güveniyorum, iki davanın da Yargıtaydan beratla döneceğine inanıyorum, rahatım, müsterihim. Bir avuç hain, tevatür uydurdular, arzu ve isteklerini kamuoyuna olmuş gibi lanse ettiler diye konuştu.
     Tutuklandığı yönündeki söylentilere de tepki gösteren Sedefçi, Benden kurtulamazlar, kararımı verdim, bir kez daha belediye başkanı adayıyım. Allahın izniyle bir kez daha belediye başkanlığını kazanacağıma eminim. Ne yaparlarsa yapsınlar, engelleyemezler, halkla arama giremezler. Halkımı seviyorum, halkım da beni seviyor. 3-5 münafık, kendini Kaf Dağında gören dangalak, avucunu yalasın, inadına adayım. CHP adayı olarak çalışmalara başladım, herkes bilsin dedi.
    
     -Gazetecilerin sorularını yanıtladı-
    
     Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sedefçi, Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Dölenekeni rakip olarak gördüğünüz için CHPde disiplin kuruluna sevk ettirdiğiniz iddiaları var, bu konuda ne düşünüyorsunuz- sorusunu şu şekilde yanıtladı:
     Sizlerle ilk kez sırrımı paylaşacağım. Hapiste kaldığım dönemde, beni ziyarete gelen Dölenekene kentle ilgili bazı çalışmaların aksamaması için, hizmetlerin devamı için talimat vermiştim. 4 ay kaldığım hapisten 9 Temmuz 2008de tahliye olunca, 10 Temmuzda makama geldim. Söylediklerimin yapılmadığını görünce, misafir ağırlama koltuklarından birine oturarak, birim müdürlerini arayıp çalışmalara başlamaları talimatı vererek belediyeden ayrıldım. Ertesi gün de çalışmaların durumunu sormak için birim müdürlerimi aradığımda, Döleneken (Çift başlılık oluyor, lütfen makamı terk edin) diye makamdan beni kovdu. Bunu Edirneli bilsin.
     Ben hapisteyken Ankaraya gidip adaylık sözü aldı, beni makamdan kovdu, şov yaptı. Ben yine kin gütmedim, iyi niyetimle ona başkan yardımcılığı görevi verdim. Affetmedim ama kin tutmadığım için bunu yaptım. Disiplin kurulu beni bağlamaz, partili partiyi yönetecek, ben de belediyeyi yöneteceğim. Ben disiplin kuruluna verilmiş diye yargılamam, bu benim ahlak anlayışıma yakışmaz. Disiplin kurulu ne karar verir ne karar vermez, bunu bilemem. Karara saygılı olacağız, hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kazandığı tazminatı futbol kulübüne bağışlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER