Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl

Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl dönümü -Milli mücadele döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 65. yıl dönümünde Karsta düzenlenen törenle anıldı


KARS (A.A) - Milli mücadele döneminde Doğu Cephesi Komutanlığı görevini yürüten Kazım Karabekir Paşa, ölümünün 65. yıl dönümünde Karsta düzenlenen törenle anıldı.
     Anma töreni kapsamında Kars Valisi Eyüp Tepe ve Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Kars Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa Anıtına çelenk koydu.
     Tören daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda devam etti.
     Burada konuşan Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, Kazım Karabekir Paşanın Doğuda askeri alanda önemli başarılar elde ettiğini söyledi.
     Ural, Kazım Karabekir Paşanın sadece askeri alanda değil, eğitim ve siyaset alanında da başarılı olduğunu belirterek, Paşa, ilkelerini ortaya koyduğu programını başarıya ulaştırmak için doğru istihbarata ihtiyaç olduğunu çok iyi biliyordu. Bu maksatla telsiz istasyonunu faaliyete soktu. Milli mücadele dönemi boyunca istasyon, Kafkasyadaki gelişmeleri yakından takip ederek programın değişen şartlara göre hatasız yürütülmesine yardımcı oldu dedi.
     Kazım Karabekir Paşanın milli cemiyetlerin kuvvetlenmesinde önemli roller üstlendiğine ve milli kongrelerin yapılmasındaki öneminin büyük olduğuna değinen Ural, milli mücadelenin kazanılmasında Kazım Karabekir Paşanın hiç kuşkusuz ilk sıralarda yer aldığını savundu.
     Konuşmanın ardından Yüzbaşı Erdem Kısacık Kazım Karabekir Paşanın hayatını anlatan bir sunum yaparken, Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gamze Güral da Yolcu adlı şiiri okudu.
     Törene Vali Eyüp Tepe ve Eşi Emine Tepe, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile askeri personel katıldı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Kazım Karabekir Paşanın ölümünün 65. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER