KBÜ, Formula

KBÜ, Formula-G Güneş Arabaları Yarışında ödül aldı -Rektör Uysal: Üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan Güneş Arabası Yıldız, centilmenlik ödülü aldı


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İzmit Körfez Yarış Pistinde yapılan TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışında Yıldız adlı arabanın centilmenlik ödülü aldığını bildirdi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diğerlerinden farklı ve çekici bir dış gövde tasarımına sahip olan Yıldız isimli güneş enerjisi ile çalışan araçlarının, herkesin beğenisini ve dikkatini çektiğini söyledi.
     Araçlarını yarışmadan önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergününde test ederek tam not verdiğini anlatan Uysal, Üniversitemiz öğrencileri tarafından yapılan Güneş Arabası Yıldız, centilmenlik ödülü aldı. Bu ödülü yarışma boyunca birçok takıma teknik destek ve malzeme yardımında bulunarak yardımseverliğini gösteren KBÜ Güneş Aracı Takımı hak etmiştir. Enerji kaynaklarının hızla tükenmeye başladığı bu dönemde yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi giderek artmaktadır. Karabük Üniversitesi olarak bu ve benzeri projelere ayrı bir önem vermekteyiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER