Keklik az olunca, av sezonunu kapattılar

Keklik az olunca, av sezonunu kapattılar -Erzincanda keklik sayısının az olması nedeniyle sezonu kapatan avcılar, bölgede keklik avının bir süre yasaklanmasını talep ediyor


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda keklik sayısının az olması nedeniyle sezonu kapatan avcılar, bölgede keklik avının bir süre yasaklanmasını talep ediyor.
     Erzincan Avcılar Atıcılar ve Balıkçılar İhtisas Spor Kulübü Başkanı Yaşar Baş ve kulüp üyeleri, bölgede keklik sayısının az olması nedeniyle av sezonunu kapatma kararı aldı.
     Kulüp üyeleriyle Kemah bölgesine avlanmaya giden Yaşar Baş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Saat 06.00dan beri Kemah Acemoğlu bölgesinde yaklaşık 4 saattir av yapıyoruz. 4 saat içerisinde gördüğüm sadece 6 keklik oldu. Başka hiçbir kekliğe rastlamadık. Erzincanda keklik popülasyonuna ne oldu, kimsenin bir bilgisi yoktur. Bakanlığımıza acilen Erzincanda keklik avını kapatıp, bilimsel araştırma yapması için çağrıda bulunuyoruz. Lütfen konuda duyarlı olsunlar dedi.
     Kulüp olarak 27 Ekim 2012 tarihinde başlayıp 26 Ocak 2013 tarihine kadar sürmesi planlanan keklik av sezonunu şimdiden kapatma kararı aldıklarını, tavşan avına devam edeceklerini ifade eden Baş, Erzincanda keklik avı yapmayacağız. Milli kuşumuz olan kekliği korumak için aramızda aldığımız kararı uygulamaya koyduk. İl dışından özellikle Karadenizden ve Orta Anadoludan ilimize avlanmaya gelen bütün avcı arkadaşlarımızdan da ricamız bu yıl Erzincana ava gelmesinler. Çünkü çok az bir kekliğimiz var. Bunu da damızlık olarak kullanmak istiyoruz. Her avcının bu duyarlılığı göstereceğine gönülden inanıyorum. Bakanlığımızı da kekliğimizi korumak ve bu konuyu araştırmak için ilimize davet ediyorum diye konuştu.
     26 yıllık avcı Nurettin Kalender ise Kemah bölgesine avlanmaya geldik. 4 saattir dolaşıyoruz, maalesef bir kuşa rastlamadık. Bunun acilen önleminin alınması lazım. Hayvanların neden yok olduğu belli değil. Yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Keklik az olunca, av sezonunu kapattılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER