Kepezde yapılan Kepezpark Varsak Projesi

Kepezde yapılan Kepezpark Varsak Projesi -Projenin yüzde 65inin tamamlandığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Kepezde yapımı süren Kepezpark Varsak Projesinin yüzde 65inin tamamlandığı bildirildi.
     Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Demirel Bulvarında eski Varsak Stadının olduğu 46 dönümlük arazide yapımı süren 20 milyon TL bütçeli Kepezpark Varsak Projesinin yüzde 65i tamamlandı. 30 Temmuz 2012de temeli atılan projede yer alan tesislerin inşaatları devam ediyor.
     Projenin lokomotifi olan Antalyanın ilk bin 500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzunun kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde ince inşaatı başlayacak havuzunun çatısı da mart ayı içerisinde monte edilecek. Projede yer alan futbol sahalarının ve tribünlerinin yapımı ise bitti.
     Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projenin inşasının sorunsuz şekilde devam ettiğini, tesisi söz verdikleri 31 Temmuz 2013 tarihinde hizmete açacaklarını kaydetti.
     Kepezpark Varsak Projesinin hizmete girdiğinde su sporuna, Antalya turizmine, Varsakın ekonomisine ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Tütüncü, projenin yaklaşık 20 milyon TL olan maliyeti belediyenin bütçesinden karşılanacağı bildirdi.
     Yaklaşık bin 500 seyirci kapasiteli kapalı tam olimpik yüzme havuzu, uluslararası Yüzme Federasyonu standartlarına uygun olarak 3,10 metre derinliğinde 10 kulvarlı 25x50 metre boyutlarında olacak. Tesiste 250 metrekare ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin metrekare alana inşa edilecek yüzme havuzunda ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo, soyunma odaları, dinlenme alanı, kafeterya ve idari ofisler de bulunuyor.
     FIFA standartlarına uygun 500er kişilik açık tribünleri ve soyunma odaları olan 45x25 metre boyutlarında 2 adet sentetik çim futbol sahası ile FIBA kurallarına uygun 2 adet basketbol sahası hizmet verecek.
     Projede gençlik merkezi, sosyal tesis, 4 adet cep sinema salonu, otopark ve bisiklet yolu, bin 500 metre uzunluğunda yürüyüş, 6 bin metrekare yapay göl, ortam canlandırmalarının olduğu 5 bin metrekare masal parkı ve ada kafe bulunuyor.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde yapılan Kepezpark Varsak Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER