Kepezdeki gecekonduların tapu sorunu

Kepezdeki gecekonduların tapu sorunu -Kepez Belediye Başkanı Tütüncü: -2981 sayılı Kanundan kaynaklanan mağduriyeti yeni bir yasal düzenlemeyle çözmek istiyoruz


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede bine yakın hak sahibine tapu tahsisine engel olan 2981 sayılı İmar Affı ve Gecekondu Kanunundan kaynaklanan mağduriyetin yeni bir düzenlemeyle çözülmesi için çalışma yapacaklarını bildirdi.
     Başkan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve Belediye Meclisi Üyesi İsmail Hayyar ile Gazi Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.
     Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Orbay, yaptığı konuşmada, 2981 sayılı İmar Affı ve Gecekondu Kanunu ile 4706 sayılı Hazine Arazilerinin Değerlendirilmesi Hakkındaki Kanundaki farklılıklar nedeniyle mahallede aynı parsel içinde yan yana bulunan iki gecekondudan biri tapusunu alırken, diğerinin tapusunu alamadığını söyledi. Orbay, sorunun çözümü için destek beklediklerini dile getirdi.
     Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2981 sayılı Kanun ile belediyeye devredilen Hazine arazilerindeki gecekondulara 10 Kasım 1985ten önce elektrik, su aboneliği ve numarataj belgelerinin olması halinde tapu verildiğini anlattı. Tütüncü, söz konusu yasa kapsamında belediyeye devredilen parseller üzerinde 1985ten sonra inşa edilen yapılara kanun gereği belge eksikliği yüzünden tapu verilemediği aktardı.
     Önceki dönemde 2981 sayılı Kanun kapsamındaki arazilere 1985ten sonra ev yapan birkaç kişiye tapu tahsisi yapıldığını, ancak şikayet üzerine tapuların yargı tarafından iptal edildiğini hatırlatan Tütüncü, Bu problemi yasal sınırlar içinde çözebilir miyiz diye gayret gösterdik. Mevcut yasal düzenlemeyle bu konuyu çözemiyoruz. Tapulanmaların verilmesi halinde şikayet olursa tapu tahsislerinin iptal edileceğini ve tapuyu verenlere cezai soruşturma başlatılacağını biliyoruz diye konuştu.
     Haksızlığı gidermek için yeni bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğuna dikkati çeken Tütüncü, konuyu AK Parti milletvekillerine ileteceklerini kaydetti. Ahatlı, Habibler, Sütçüler ve Gazi mahallelerinde yaklaşık bin vatandaşın mağdur olduğunu ifade eden Tütüncü, 2981 sayılı Kanundan kaynaklanan mağduriyeti yeni bir yasal düzenlemeyle çözmek istiyoruz. 3 yılda yaklaşık 11 bin kişiye tapu tahsisi yaptık. 20 yıla yakın Kepezin 2B problemi vardı. Allaha çok şükür olsun bu dönem çözüldü. Bu meseleyi de çözdüğümüz zaman Gazi Mahallesinde şehirleşme süreci hızlanacak dedi.
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise iki kanun arasındaki farktan kaynaklanan tapu mağduriyetinin çözümü için yasal değişikliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için AK Parti Antalya milletvekilleriyle görüşeceklerini belirten Köse, Gerekirse sizleri bir toplantıda milletvekillerimizle bir araya getiririz. Meselenin aciliyetini görmüş olurlar. Kanun düzenleme için hem çalışırız hem de işin takibini yaparız diye konuştu.
     (ME-GÜÇ)
<< Önceki Haber Kepezdeki gecekonduların tapu sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER