Keser sapındaki kan izi zanlıyı yakalattı

Keser sapındaki kan izi zanlıyı yakalattı -Kırıkkalede 6 ay önce bir kadının öldürülmesi olayını araştıran polis, zanlıya, cinayette kullanılan keserin sapındaki bir damla kan örneğinden yola çıkarak ulaştı -Kadını, eşinin yeğ


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede yaklaşık 6 ay önce bıçaklanarak ve keserle başı ezilerek öldürülen kadının, katil zanlısı yakalandı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 11 Ekim 2012de Sanayi Mahallesi 1253. Sokaktaki bir evde yaşayan evli ve 3 çocuk annesi Vahide Ilgının bıçakla boğazının kesilip başının keserle ezilerek öldürülmesi olayı ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, bugüne kadar çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Yaklaşık 500 kişi ile de mülakat yapıldı.
     İl Emniyet Müdürü Kadri Kartalın talimatı doğrultusunda, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp ve Cinayet Büro Amirliğinden 1 komiser ve 2 polis memurundan oluşan özel ekip kuruldu. Olayda kullanıldığı belirlenen keser sapındaki bir damla kan örneği, kriminal laboratuvarına gönderildi.
     Bunun yanı sıra maktül Vahide Ilgının yakın çevresi olmak üzere 60a yakın kişinin kan örneği alınarak, bunlar da incelendi.
     Yapılan tüm incelemelerin ve delillerin toplanmasının ardından öldürülen Vahide Ilgını, eşinin yeğeni olduğu iddia edilen zanlı C.Ynin (21), öldürdüğü tespit edildi.
     Ispartanın Eğridir ilçesinde askerlik görevi yaparken firar ederek Kırıkkaleye geldiği belirlenen zanlı C.Ynin, Vahide Ilgını 4 altın bilezik için öldürdüğü belirlendi.
     Gözaltına alınan Celal Ynin, emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Keser sapındaki kan izi zanlıyı yakalattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER