Kick boks

Kick boks -WAKO Başkanı Ennio Falsoni: Kişisel olarak da Türkiyenin kick bokstaki durumunu takip ediyorum, başarılı işler yapılıyor -Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı: Kick boksta ilk kez uluslararası bir


ANKARA (A.A) - Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) Başkanı Ennio Falsoni, Kişisel olarak da Türkiyenin kick bokstaki durumunu takip ediyorum, başarılı işler yapılıyor dedi.
     Ennio Falsoni, Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bu akşam başlayacak Avrupa Kick Boks Şampiyonasının kendisini de heyecanlandırdığını belirtti.
     Falsoni, Sayın Salim Kayıcı, ülkesinde kick boks adına önemli işler yapıyor. Başarılı bir şampiyona olacağına eminim. Burada yer alacak sporcular dünyada iyi yerlerde olan isimler. Bize yardımcı olan da genç ve kaliteli bir ekip var. Kişisel olarak da Türkiyenin kick bokstaki durumunu takip ediyorum, başarılı işler yapılıyor diye konuştu.
     Kick boksun olimpiyatlara girme şansıyla ilgili bir soruyu ise Falsoni, şöyle yanıtladı:
     Bu bir umut, bir rüya. Bazı branşlardan daha iyiyiz ve oyunlarda olmayı hak ediyoruz. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) çatısı altında bine yakın kuruluş var. Yaz Olimpiyat Oyunlarına 28 branş katılıyor. Belki bazıları çıkar ve biz onların yerine oyunlara alınırız. Bu yıl sonunda IOCnin bir kararı olacak. 14 Kasım tarihinde Lozanda başkanla bir görüşme yapacağız. Geleceğimizle ilgili konuları konuşacağız, bu kararı da Aralık ayı içinde açıklayacaklar. Olimpiyatlarda yer alabilmek için tüm kartlara sahibiz.
     Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı ise bu akşam organize edilecek açılış töreniyle şampiyonaya resmen başlayacaklarını vurgulayarak, Kick boksta ilk kez uluslararası bir organizasyonu ülkemizde yapıyoruz, bizim için önemi büyük dedi.
     Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Başkan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçeke kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Kayıcı, şöyle konuştu:
     Ülkemizde yaptığımız ilk uluslararası organizasyon olması nedeniyle çok heyecanlıyız. 36 ülkeden, 516sı sporcu olmak üzere toplam 800 kişiyi konuk edeceğiz. Bu büyük organizasyonda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek ve misafirperverliğini göstereceğiz. Çok güçlü ülkelerin yer alacağı bu şampiyonada ilk 3 arasında yer almayı hedefliyoruz. Burada ilk 4 arasına girecek ülkeler ise Rusyada yapılacak World Combat Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Tüm katılımcı ülkelere başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER