Kilisin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Kilisin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -Törenin karşılama ve yürüyüş bölümü yağış nedeniyle iptal edildi


KİLİS (A.A) - Kilisin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü töreninin karşılama ve yürüyüş bölümü yağış nedeniyle iptal edildi.
     Yıl dönümü etkinlikleri, Recep Tayyip Erdoğan Meydanında çelenk sunulmasıyla başladı. Öğrenciler yağış dolasıyla, Vali Süleyman Tapsızın talimatıyla törenin düzenlendiği alana getirilmedi.
     Polisin önceki yıllarda yaşanan havaya silah sıkılmasına karşı önlem aldığı törende, temsili olarak gerçekleştirilen Kuvayı Milliye gruplarının kente girişi, karşılanması ile yürüyüş bölümü yağış nedeniyle iptal edildi.
     Belediye Başkanı Abdi Bulut, törendeki konuşmasında, Kilislilerin bundan 91. yıl önce kahramanlık destanı yazdıklarını belirtti.
     Kilisi önce İngilizlerin işgal ettiğini, daha sonra 22 Ekim 1919da Fransızlara teslim ettiğini aktaran Bulut, şunları kaydetti:
     Bu işgale karşılık düşmana karşı eşine ender rastlanacak bir direniş gerçekleştirildi. Ecdadımız, büyük kahramanlık destanı yazmıştır. 20 ay boyunca Kilisi düşmana dar eden kahraman Kilis halkı milli mücadelenin en çetin olaylarına, en zorlu çatışmalarına tanık olmuştur. İngiliz ve Fransız işgallerine karşı direnişler burada olmuş, direnişe genci, yaşlısı, kadını ve çocuğuyla tüm halkın katılımıyla aylar süren kurtuluş mücadelesi sonunda Fransız işgal kuvvetleri, Kilisten çekilmek zorunda kalmıştır.
     Bulut, kahraman Kilislilerin düşman işgaline karşı gösterdikleri direnişin, bağımsızlık ve özgürlüğe olan tutkunun bir göstergesi olduğunu ifade ederek, Bu anlamlı günde, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi saygıyla anıyoruz diye konuştu.
     Törene Vali Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, AK Parti Kilis Milletvekili Fuat Karakuş, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Kuvayı Milliye ve Mücahitler ile Gaziler Derneği üyeleri ve protokol üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kilisin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER