Kıran köyüne cami temeli atıldı

Kıran köyüne cami temeli atıldı -Hayırsever vatandaşların desteğiyle yaptırılacak cami için, temel atma töreni düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Kıran köyünde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak caminin temeli, törenle atıldı.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, hayırseverlerin desteğiyle Kıran köyüne yaptırılacak caminin temel atma törenine katıldı. Özden, törende yaptığı konuşmada, caminin temel atma aşamasına gelmesi için büyük çaba sarf edildiğini söyledi. Özden, "Biz bu caminin her köşesinde bu köydeki insanların katkısı olsun istiyoruz. Maddi katkıda bulunamayan hemşehrilerimin de dua etmesini istiyoruz" dedi.
     Muğla Müftüsü Hasan Başiş ise İslam dininde cami yapmanın, hizmete açmanın önemine değindi. Başiş, şöyle konuştu:
     "İslamın ilk günlerinden itibaren Müslümanlar cami yapımına önem vermişler ve yaptıkları hayrın ebedi olması için yarışmışlardır. Cami yapmak, imanın ve dindarlığın göstergesidir. Yüce Allah, cami yaptırmanın önemini Kuranda şöyle bildiriyor: Allahın mescitlerini ancak Allaha ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allahtan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur."
     Konuşmaların ardından kurban kesildi ve caminin temeli atıldı. Temeli atılan Kıran Köyü Cami, özel çevre koruma bölgesi geçiş dönemi yapılaşma koşullarına uygun olarak iki katlı inşa edilecek. Cami iç işçiliklerinde Muğla mimarisini yansıtan yöresel ahşap işçiliği öne çıkacak. 500 kişinin aynı anda namaz kılabileceği caminin 4 ayda bitirilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kıran köyüne cami temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER