Kırgız iş adamlarından Çubuk Belediyesine ziyaret

Kırgız iş adamlarından Çubuk Belediyesine ziyaret


ANKARA (A.A) - Ankara İş Adamları ve Sanayicileri Derneğinin (ANKİSAD) davetlisi olarak Türkiyeye gelen Kırgızistanlı iş adamları, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özdeni makamında ziyaret etti.
     Özden, ziyarette, Kırgızistan ile tek millet iki ayrı devlet olduklarını belirterek, Tarihsel ve kültürel anlamda köklü bağları olan Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedeflemekteyiz ve ilçemiz iş adamlarıyla bu kapsamda yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazırız. İki ülke insanı arasındaki bu tip ziyaretler toplumlararası diyalogun gelişmesine olumlu katkılar sağlayacaktır dedi.
     Özden, daha önce başlayan Çubuklu iş adamları ile Kırgızistandaki iş adamları arasındaki ortaklık ilişkilerinin, bu ziyaretin gerçekleşmesine katkı sunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Kırgızistandan gelen kardeşlerimiz çok sıcakkanlı insanlar. Bu sıcaklığımız bizim kan bağımızdan oluşan bir sıcaklıktır. Biz bu tür ziyaretlerle gönüllerimizi birleştirerek, uzak yolları yakınlaştırıyoruz. Ben inanıyorum ki ANKİSAD tarafından başlatılan ikili ziyaretler ve ticari ortaklıklar, bu süreçte çok daha güzel işlerin olgunlaşmasına katkı sağlayacaktır.
     ANKİSAD Çubuk Şube Başkanı Gıyasettin Yücel ise Kırgızistanlı heyetin Ankarada bulundukları sürece kendilerinin misafirleri olduğunu, heyetin bir hafta boyunca başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Türkiye-nin bir çok ilinde incelemelerde bulunacağını bildirdi.
     Kırgızistanlı heyetin sorumlusu Cılgar Yunus Haliyev de Başkan Özdeni Kırgızistana davet ederek, kendisini de ülkelerinde ağırlamaktan ayrıca büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
     Ziyaret sırasında ülkesi ilgili bilgiler veren Cılgar Yunus Haliyev, ziyaretin anısına Başkan Özdene Kırgızistana özgü kalpak ve çeşitli hediyeler takdim etti.
     Başkan Özdende Cılgar Yunus Haliyev ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler vererek, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kırgız iş adamlarından Çubuk Belediyesine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER