Kırıkkale Üniversitesinde mezuniyet töreni

Kırıkkale Üniversitesinde mezuniyet töreni -Rektör Prof. Dr. Yıldız: -73 bölüm ve programda öğretim veren üniversitemiz, hayatın bütün alanlarında gençlerimize mesleki unvan kazandırmaktadır


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, KÜnün 21 bin öğrencisiyle Türkiyenin önemli üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, 73 bölüm ve programda öğretim veren üniversitemiz, hayatın bütün alanlarında gençlerimize mesleki unvan kazandırmaktadır dedi.
     Yıldız, Kırıkkale Şehir Stadında düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversitelerinin bugüne kadar 33 bin 419 mezun verdiğini söyledi.
     Öğretim yılı sonunda 3 bin 500ün üzerinde öğrenciyi mezun ettiklerini belirten Yıldız, şöyle konuştu:
     Uzun bir maratonun sonunda ülkemize hizmet için yetiştirdiğimiz doktorlarımız, diş hekimlerimiz, mühendislerimiz, hukukçularımız, eğitimcilerimiz, temel bilimcilerimiz, sosyologlarımız, edebiyatçılarımız, tarihçilerimiz, iktisatçılarımız, siyaset bilimcilerimiz, uluslararası ilişkiler uzmanlarımız, sağlıkçılarımız, teknikerlerimiz ve meslek mensuplarımızla iftihar ediyoruz. Onların başarıları bizim için sevinç ve övünç kaynağı olacaktır. Kırıkkale Üniversitesi mezun ve mensupları bugün Türkiyenin birçok alanında çok önemli görevler ifa ediyor. Bakanlarımız, milletvekillerimiz, müsteşarlarımız, genel müdürlerimiz, vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, daire başkanlarımız ve özel sektörde yer edinmiş iş adamları ve yöneticilerden oluşan çok başarılı mensuplarımız var. Üniversitemizin yeni bölüm ve programlarıyla daha da gelişeceğine, başarı grafiğini hep artıracağına inanıyorum. Bildiğiniz gibi geçen öğretim yılı başında 8 yeni bölüm ve program daha açarak öğrenci aldık. 73 bölüm ve programda öğretim veren üniversitemiz, hayatın bütün alanlarında gençlerimize mesleki unvan kazandırmaktadır.
     Prof. Dr. Yıldız, dünyanın en stratejik bölgesinde yer alan ve büyük bir ülke olan Türkiyenin genç beyinlere ihtiyacı bulunduğuna değinerek, mezun olan öğrencilerin bilgileri, çalışkanlıkları, milletin değerlerine bağlılıklarıyla ülkeye en iyi şekilde hizmet edeceğine inandığını bildirdi.
     Mezuniyet törenine, Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkanı Veli Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da katıldı.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER