Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mart ayından itibaren yeni hizmet binasında


KIRIKKALE (A.A) - Kent halkına 15 Şubat 1998den beri hizmet veren Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin hizmetlerini, Mart ayından itibaren yeni hastane binasında sürdüreceği bildirildi.
     Kırıkkale Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sürekli olarak artan bilimsel potansiyelleri ile yürüttükleri hizmetlerini bu güne kadar hem hastalara, öğrencilere ve hastane çalışanlarını olumsuz etkileyen mekan sıkıntısının uluslararası tıbbi standartlara sahip olan yeni hastane binasının yapılmasıyla geride bırakacak olan ve hizmetlerine daha uygun koşullarda, yeni bir anlayışla devam edecek olan hastanenin 3. basamak sağlık merkezi statüsünde bulunduğu kaydedildi.
     Özellikle yoğun bakımda tedavi edilmesi gereken ağır hastalar için, teknolojik açıdan tam donanımlı 3. Basamak Yoğun Bakım Ünitelerinde, Genel Cerrahi Nöroloji Yoğun Bakım, Genel Yoğun Bakım, Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakım ve Yenidoğan Yoğun Bakım ile artan yatak kapasitesiyle hizmet vermesinin beklendiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Endoskopi sistemlerinin modernize edildiği, HD formatında üç boyutlu endoskopik ameliyatların artık yapılabilir hale gelindiği ve sterilizasyon ünitesinin son teknoloji ile donatıldığı hastanemizde, hastalıkların tanısında büyük önemi olan Radyodiagnostik Bölümünde, tüm cihazlar en ileri teknolojiye ayak uyduracak şekilde, 64 kanallı bilgisayarlı tomografi; 1,5 tesla gücündeki Magnetik Rezonans Görüntüleme Cihazı ile hastaların tetkiklerinin en kısa sürede yapıldığı, sonuçlarının en kısa zamanda raporlandığı kalite anlayışıyla hastalarına hizmet sunmak üzere hazırlandı. 12 yataklı Koroner Anjiyografi Ünitesi gerekli tüm donanımları ve deneyimli ekibi ile hizmete hazır durumda bulunuyor. Bunun yanında gündüz kemoterapi ünitesi, uyku laboratuvarı, psikiyatri hastalar için kurulan elektrokonvulsif tedavi ünitesi, tüm endoskopik işlemler için son teknolojik cihazlar ile donatılan gastroenteroloji endoskopi ünitesinde hastanemizde hastalarını bekliyor. Yatak kapasitesi 206 olan yeni hastanemizde, hasta odaları; 2 kişilik olup konfor ve hasta güvenliği ön planda tutulan her hasta odasında; televizyon, hasta dolabı, tuvalet ve duş kabini standart olarak bulunuyor ve hastalara, ev sıcaklığında, hızlı, güvenilir, kaliteli tedavi olanağı sağlanıyor.
     Hastaların yeni hastanede internet üzerinden online veya telefonla randevu almaya devam edecekleri ve tetkik sonuçlarına da yine internet üzerinden erişebilecekleri belirtilen açıklamada:
     Yeni hastanemizin telefon numarası ise 444 40 71 ve dört dörtlük hastane Kırıkkalede açıklaması ile kolaylıkla hatırlanabilecek. Akademik kadrolarında, 39 profesör, 24 doçent, 38 yardımcı doçentin bulunduğu Tıp Fakültesi Hastanesinde üniversitemizin 20. kuruluş yıldönümüne yakışır bir atılım içinde hizmet vermek üzere tüm hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Bu büyük gelişmeler ışığında ilimizde sağlık alanında referans hastane olarak son başvuru merkezi hastanemiz olacak ve böylece il dışına sevk gerekliliği de en aza indirgenecektir. Mart ayında açılacak olan yeni hastanemize, Kırıkkale halkımızın davetli olduğu saygıyla duyurulur.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER