Kırklarelide kurulması planlanan termik santral

Kırklarelide kurulması planlanan termik santral -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek, termik santral projesinin reddedildiğini bildirdi


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, İğneada beldesi Beğendik köyüne kurulması planlanan termik santral projesinin reddedildiğini bildirdi.
     Dibek, yaptığı yazılı açıklamada, termik santral konusuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüğünü belirtti.
     Kırklarelililerin termik santrale karşı direndiğini aktaran Dibek, şunları kaydetti:
     Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktara santrale tüm Kırklarelinin karşı olduğunu, yüzde 100 orman bölgesi olan bu alanda santrale izin verilemeyeceğini söyledim. Sayın Bayraktar da Beğendik köyüne yapılmak istenen termik santral başvurusunun bakanlıkça reddedildiğini açıkladı. Başta İğneada halkı olmak üzere tüm Kırklarelili hemşehrilerimi kutluyorum. Bu haber bizleri çok mutlu etti.
     Bu karar, bir mücadelenin sonucudur. Bir ayı aşkın süredir herkes elinden geleni yaptı ve bu yanlışı engellemek için mücadele etti. Bu konuya duyarlı herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kırklarelide kurulması planlanan termik santral Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER