Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -KTSO Başkanı Çetintaş: -Dereköy Sınır Kapısının kısa sürede tır geçişlerine açılması için çaba harcıyoruz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Dereköy Sınır Kapısının kısa sürede tır geçişlerine açılması için çaba harcadıklarını belirtti.
     Çetintaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulgaristanda 4 kilometrelik yolun yapılması halinde Dereköy Sınır Kapısının restore edilerek tır geçişlerine açılabileceğini söyledi.
     Bulgaristan hükümetinin de sınır kapısının tır trafiğine açılması için çalışmalara başladığını ifade eden Çetintaş, şunları kaydetti:
     Kırklareli tarafında yol sorunu yok. Bulgaristanda yaklaşık 4 kilometrelik bir yol çalışmasının kaldığını gördük. Bu yolun da yapılmasının ardından iki ülkenin ortak kararıyla sınır kapısı tır geçişlerine açılacak. Dereköy Sınır Kapısının kısa sürede tır geçişlerine açılması için çaba harcıyoruz. Tır geçişlerinin başlamasıyla sınır kapısında yaşanacak hareketlilik, ilimiz için faydalı olacak. Temennimiz Bulgaristan tarafındaki çalışmaların biran önce bitirilerek, kapının en kısa sürede tır geçişlerine açılmasıdır.
    
     -Babaeski Belediyesi filosuna yeni araçlar-
    
     Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, il genelinde belediyeler arasında en geniş araç filosuna sahip olduklarını belirtti.
     Hacı, belediye binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçe halkına daha kaliteli hizmet vermek amacıyla vidanjör, sulama tankeri ve atık toplama aracı satın aldıklarını kaydetti.
     Araç filosunu güçlendirmeye devam edeceklerini ifade eden Hacı, Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin ihtiyacı doğrultusunda 1 milyon liranın üzerinde araç ve iş makinesi alımı gerçekleştirdik. Son olarak almış olduğumuz 3 aracımızın maliyeti 500 bin lira civarında. Tüm araçlar Babaeskili vatandaşların desteğiyle satın alınmıştır ve araçların asıl sahibi Babaeski halkıdır diye konuştu.
     CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek de Babaeski Belediyesinin yaptığı çalışmaların ve projelerin diğer belediyelere örnek olması gerektiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından, kurban kesildi ve dua edildi.
    
     -Kırklarelide trafik denetimleri-
    
     Kırklarelide yapılan trafik denetimlerinde, 1877 sürücüye 443 bin 395 lira ceza kesildi.
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, polis ekiplerince ocak ayında yapılan kontrollerde, evraklarında eksiklik bulunan ve kural ihlali yapan 1877 sürücüye 443 bin 395 lira ceza kesildiği, 148 aracın da trafikten men edildiği belirtildi.
     Açıklamada, denetimlerde 75 sürücünün ehliyetine de el konulduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER