Kış mevsiminde kilo almamak için beslenmeye

Kış mevsiminde kilo almamak için beslenmeye dikkat -Aydın İl Sağlık Müdürü Tırpancı: -Kışın azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de biraz kısıtlanmalıdır


AYDIN (A.A) - Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, genellikle yaz aylarında dikkat edilen kilo kontrolüne, sağlıklı bir yaşam için kış mevsiminde de dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, Kışın azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de biraz kısıtlanmalıdır dedi.
     Tırpancı, yaptığı yazılı açıklamada, dengeli beslenmenin, sağlığın korunması açısından büyük önem taşdığını belirtti.
     Kış mevsiminde havaların soğuması ile birlikte beslenme şeklinde değişiklikler olduğunu, genellikle yağlı ve şekerli besinlere eğilimin arttığını, bunun da kilo alımını beraberinde getirdiğini ifade eden Tırpancı, şunları kaydetti:
     Kış aylarında kapalı ortamlarda daha fazla vakit geçirilmekte, fiziksel aktivite yoğunluğunda azalma olmaktadır. Kış mevsiminde fiziksel aktivitenin az olması, gecelerin uzaması nedeni ile televizyon başında fazla zaman geçirilmesi ve besinlerin atıştırılması gibi nedenlerden dolayı vücut ağırlığında istenmeyen yönde değişiklikler olabilmektedir. Genellikle yaz aylarında dikkat edilmeye başlanan kilo kontrolü, kış aylarında yerini ihmalkarlığa bırakır. Birçok insan, kalın giysiler içerisinde kilolarını daha rahat saklayabileceklerini düşünerek, sağlıklı beslenme alışkanlıklarından uzaklaşırlar. Kışın azalan fiziksel aktiviteye paralel olarak yağ ve şeker tüketimi de biraz kısıtlanmalıdır.
     Tırpancı, kış aylarında, çay, kahve, gazlı içecek tüketmenin, bu içeceklerin idrar söktürücü etkileri nedeniyle vücuttaki su dengesi üzerine olumsuz etkiler yaratabildiğine de dikkat çekerek, gün içerisinde bu tü içecekler yerine su, kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, zencefil, rezene, nar, ekinezya, kekik otu gibi bitki çayları ile maden suları, süt, ayran, salep ve meyve suyu tüketilmesini önerdi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Kış mevsiminde kilo almamak için beslenmeye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER