Kış yaklaştı, bacalara ve elektrikli ısıtıcılara

Kış yaklaştı, bacalara ve elektrikli ısıtıcılara dikkat


SAMSUN (A.A) - Kış aylarının yaklaşması nedeniyle Havza Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.
     Kış aylarında meydana gelen yangınların yüzde 50sini baca yangınlarının oluşturduğunun vurgulandığı açıklamada, baca temizliğinin önemine değinildi.
     Açıklamada, özellikle kış aylarının gelmesiyle ev ve iş yerlerindeki bacaların şimdiden temizlenerek kontrol edilmesinin olası yangınların önüne geçme konusunda gerekli olduğu vurgulandı.
     Ayrıca açıklamada ev ve iş yerlerinde bulunan kalorifer dairelerinin, kazanlarının ve bacalarının da üzücü olaylara sebebiyet verilmemesi için şimdiden bakımlarının yapılması gerektiği ve bu bakımların periyodik olarak yapılmasının gerekli olduğu bildirildi. Bu kapsamda ilçedeki birçok resmi kurumun kalorifer bacalarının temizlendiği anımsatıldı.
     Sobaların elektrik tesisatlarından uzak yerlere kurulması ve sobalardan çıkan küllerin çöpe atılmayarak ayrı bir şekilde depolanması ve baca küllüklerinin de periyodik aralıklarla temizlenmesi gerekliliği kaydedildi. Açıklamada ayrıca ev ve iş yerlerinde kullanılan elektrikli ısıtıcıların da uzun süreli kullanılmaması gerektiği ve bu tür ısıtıcıların karşısına yanıcı ve parlayıcı maddelerin konulmaması gerekliliği vurgulandı.
     Havza İtfaiye Müdürü İsmet Arslan da şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın baca temizliklerine gerekli önemi göstermeleri önemli bir konu. Zira kışın çıkan yangınların yüzde 50sini baca yangınları oluşturmakta. Elektrikli ısıtıcılarımızı uzun süre kullanmayalım ve açık unutmayalım. Evlerde ve iş yerlerinde kurduğumuz sobaları elektrik prizleri, lamba düğmelerinden uzak noktalara kurmamız da olası riskleri azaltır. Evlerimizde ve iş yerlerimizde alacağımız basit tedbirler yangın riskini en aza indirir. Canınız ve malınız bizim için değerli, eğer sizin için de değerliyse biraz daha dikkat.
    
     Muhabir: Özgür Uyaroğlu
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Kış yaklaştı, bacalara ve elektrikli ısıtıcılara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER