Kızılaydan, BEÜ Rektörü Doğruya plaket

Kızılaydan, BEÜ Rektörü Doğruya plaket


BİTLİS (A.A) - Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü,Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) bünyesindeki Hedef 25 Kulübünün başarılı çalışmalarından dolayı, Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğruya plaket verildi.
     Doğruyu makamında ziyaret eden Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü Van Bölgesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Kemal Yıldız, kan bağışının önemini anlattı.
     Türkiyede kan bağışı durumu ve Van bölgesinin kan ihtiyacı hakkında bilgi veren Yıldız, Kızılayın güvenli kan temininde yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedeflediğini söyledi.
     Ulusal Güvenli Kan Temini programının, 2005 yılından itibaren Sağlık Bakanlığının himayesinde başarıyla yürütüldüğünü anımsatan Yıldız, şöyle konuştu:
     Programda güvenli bağışçılardan alınan kan, çağın gerektirdiği laboratuvar işlemlerinden geçirilip, bileşenlerine ayrıldıktan sonra, hastanelere uygun ısı koşullarında ulaştırılmakta. Dünya Sağlık Örgütü ve ABnin ilgili önerileri dikkate alınarak hazırlanan Ulusal Güvenli Kan Temini Programı ile bu kuruluşların kanı, en güvenilir kişi olarak tanımladığı gönüllü, düzenli, bilinçli ve karşılık beklemeyen bağışçılardan temin etmeyi hedefliyor.
     BEÜ Hedef 25 Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Feyza Nazik ise kanın üretilmediğini ve hala tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu ifade etti.
     Kan bağışının hem kişisel hem de toplumsal açıdan çok önemli olduğunu kaydeden Nazik, Kan verilmesi durumunda vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Hedef 25 Kulübü olarak, üniversitemizde gençlerimize kan bağışının önemini anlatıyoruz. 18-65 yaş arası bulaşıcı hastalığı olmayan 50 kilo üstündeki herkes kan bağışı yapabilir. Sağlıklı bir kişinin yılda 3 kez kan bağışı yapması uygundur dedi.
     Konuşmaların ardından Yıldız, Rektör Doğru ve Nazike plaket, kulübün yönetim kurulu üyelerine ise teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kızılaydan, BEÜ Rektörü Doğruya plaket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER