Kızıltepe Belediyesindeki borç yapılandırması

Kızıltepe Belediyesindeki borç yapılandırması


MARDİN (A.A) - Kızıltepe Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Şeyhmus Bayram, borç yapılandırması konusunda basın toplantısı düzenledi.
     Bayram, belediye olarak borç yapılandırmasına gidilmeden toplam borçlarının 72 milyon 520 bin lira olduğunu belirterek, 16 ay içinde toplam borç miktarını 33 milyon 504 bin liraya düşürdüklerini söyledi.
     Her ay İller Bankası tarafından tahakkuk ettirilen paranın yüzde 40ının borçlar nedeniyle İller Bankası tarafından kesildiğini anlatan Bayram, şöyle konuştu:
     Mali Hizmetler Müdürlüğü olarak, resmi kurumlarla uzlaşmaya gittik. Yapılandırmada resmi kurumların daire amirleri ve personellerin hoşgörüsü ve yardımları bizleri kurum olarak gayet memnun etti. Gittiğimiz her kurumda belediyenin hizmet odaklı bir kurum olduğunu, bu borç yüküyle daha fazla ileri gidemeyeceğinin altını çizerek anlattık. Bugün gelinen noktada toplam borcumuz 33 milyon 504 bin liradır. 16 ay gibi kısa bir süre zarfında borçlarımızın yarısından fazlasının azalması, bu şehirde yaşayan halkımıza gelecek günlerde daha kaliteli ve güzel hizmettin yapılabileceğinin kanıtıdır. Belediye olarak borçların zamanında ödenebilmesi için öncelikle şimdi uyguladığımız mali disiplinden taviz vermeden, kamu kaynaklarını etkin, etkili, ekonomik ve verimli kullanarak, 2 yıl sonra kısmen 4 yıl sonra ise borçlarımız tamamen bitecektir.
    
     Muhabir: Serkan Yücel Aydın/İbrahim Sincar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kızıltepe Belediyesindeki borç yapılandırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER