KKTC Barış Harekatına katılan gazilere madalya

KKTC Barış Harekatına katılan gazilere madalya verilmesi -Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Bayram Şenel: -Bu madalyalar derneklere mi veriliyor yoksa gazilere mi-


KASTAMONU (A.A) - Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Bayram Şenel, KKTC Barış harekatına katılan muharip gazilere madalyanın Türkiye Muharip Gaziler Derneği aracılığıyla verilmesini eleştirerek, Bu madalyalar derneklere mi veriliyor yoksa gazilere mi- ifadesini kullandı.
     Şenel, yaptığı açıklamada, posta ile yapılacak başvuruların kabul edilmediğini kaydederek, kolaylık olması açısından Türkiye Muharip Gaziler Derneğine üye olan hak sahiplerinin başvurularının dernek şubeleri aracılığıyla yapılacağını kaydetti.
     22 üyesi olan Taşköprü Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği adına yaptıkları başvuruya verilen cevapta müracaat edemeyeceklerinin belirtildiğini vurgulayan Şenel, şöyle devam etti:
     Ben de şimdi soruyorum. Bu madalyalar derneklere mi veriliyor yoksa gazilere mi- Hiçbir derneğe üye olmayan gaziler ne yapmalı- Madalya verileceğinden haberi olmayan gaziler ne yapmalı- Bunlar muharip gazi değiller mi- Devletimiz dağıtılan madalyaları garnizon komutanlığı aracılığı ile törenle vermeli değil mi- Anladığım kadarıyla bazı dernekler KKTC büyükelçiliklerini kuşatmış bize üye olmayanlara madalya verilmesin gibi bir baskı oluşturmuştur. Bu yapılan ayrımcılık yasal değil diğer gazilerimiz de mağdur durumdalar. Diğer şehit ve gazi ailelerine ait derneklerin de başvuruları alıp büyük elçiliğe götürebilmeleri halinde mağduriyetleri ortadan kalkmış olacaktır. İlgili kurumların konunun araştırılmasını ve derneğimize üye olan muharip gazilerimizin madalya alımında mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda yardım bekliyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KKTC Barış Harekatına katılan gazilere madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER