Kocaelide Sarıkamış Şehitleri Anıtı ve Hatıra

Kocaelide Sarıkamış Şehitleri Anıtı ve Hatıra Ormanı açıldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - İzmit Belediyesince yaptırılan Sarıkamış Şehitleri Anıtı ve Hatıra Ormanı düzenlenen törenle açıldı.
     Tepeköy Mahallesinde yaptırılan Sarıkamış Şehitleri Anıtı ve Hatıra ormanının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamışın, tarihte verilen emre itaatin en önemli örneği olduğunu söyledi.
     Çanakkalenin sözünün Sarıkamışta yazıldığını dile getiren Sönmez, Sarıkamış olmasaydı Çanakkale, Çanakkale olmasaydı Kurtuluş Savaşı olmazdı dedi.
     Prof. Dr. Sönmez, Kafkas Cephesinde 4 yılda 600 bin şehidin verildiğini anlatarak, 15 günlük Sarıkamış Cephesinde Genelkurmay Başkanlığı ve Fevzi Çakmakın raporlarına göre, 60 bin şehidin verildiğinin yazıldığını kaydetti.
     Sarıkamış şehitlerinin sayısının tam olarak bilinemeyeceğini dile getiren Sönmez, Burada 161 şehidin ismi yazılı, zannetmeyin ki Kocaeliden sadece 161 şehit verildi. Kafkas Cephesinde verilen 600 bin şehidin içerisinden sadece 16 bin 500ünün isimlerini biliyoruz. 16 bin 500 şehidin içerisinden ancak 161inin ismini çıkarabildim. Burada isimleri yazan 161 şehit, Kocaeliden gidip de şehit olanların sembolü olsunlar şeklinde konuştu.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak da vatan ve millet uğruna can vermiş 10 binlerce Mehmetçiği anmak için bir arada bulunduklarını belirterek, İzmit Belediyesinin yaptığı anıtla kentte yaşayan vatandaşlara önemli bir miras bırakıldığını bildirdi.
     İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise milletçe, bayrağa ve toprağa karşı oldukça duyarlı olduklarını vurgulayarak, tarihte verilen mücadeleleri herkesin iyi bilmesi gerektiğini söyledi.
     Katılımcılar, konuşmaların ardından kurdele keserek, Sarıkamışta şehit olan Kocaelili 161 asker için fidan dikti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Sarıkamış Şehitleri Anıtı ve Hatıra Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER