Kocaelide Gümrük Kaçakçılığı iddiası

Kocaelide Gümrük Kaçakçılığı iddiası


KOCAELİ (A.A) - Kocaelide beyan ettikleri üründen farklı bir ürün ihraç etmek isteyen firma yöneticileri hattında suç duyurusunda bulunuldu.
     Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dahilde işleme izin belgesi ile yurt içinde işlendikten sonra ihraç edilmek şartıyla vergi muafiyetinden yararlanarak kumaş cinsi eşyayı yurda getiren Ç.T.K firmasının aracı ihracatçısı A.M.Gnin ihracat işleminin riskli olarak değerlendirildiği ve Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldığı bildirildi.
     Yapılan incelemede, firmanın Gümrük İdaresine yaptığı beyan ile söz konusu eşyanın farklı olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklama, şöyle devam etti:
     Vergi muafiyetinden yararlanarak ihraç edilmek şartıyla yurda getirilen eşyadan üretilen ürünlerin büyük bir kısmının eksik olduğu belirlenmiştir. Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin konu ile ilgili yaptığı araştırma ve inceleme neticesinde, tespit edilen eşyaların ve naklinde kullanılan aracın toplam gümrüklenmiş değeri 399 bin 684 liradır. Konuyla ilgili olarak, M.T, F.T, N.Ö, H.E, A.E.U ve S.B.K isimli şahıslar hakkında yasal tahkikat başlatılarak, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa muhalefet suçundan Gebze Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelide Gümrük Kaçakçılığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER