Kocaelideki OSBlerde itfaiye merkezleri kurulacak

Kocaelideki OSBlerde itfaiye merkezleri kurulacak -Türkiyenin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu Kocaelideki OSBlerde oluşabilecek yangınlara anında müdahale etmek amacıyla itfaiye merkezlerinin kurulması kararlaştır


KOCAELİ (A.A) - Türkiyenin en önemli Organize Sanayi Bölgelerinin bulunduğu Kocaelideki OSBlerde oluşabilecek yangınlara anında müdahale etmek amacıyla itfaiye merkezlerinin kurulması kararlaştırıldı.
     Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, kentteki OSB başkan ve yöneticileri düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının OSBlerde itfaiye merkezi kurması fikrini olumlu karşıladıklarını belirterek, merkezin yeri ve gerekli ekipmanların sanayiciler tarafından sağlanabileceğini kaydetti.
     İtfaiye merkezlerinin sayısının yeterli oladığına dikkati çeken Zeytinoğlu, İtfaiye Daire Başkanlığının tespit ettiği itfaiye merkez yerlerinin dışında Güzeller OSB ve Dilovası tepesine de birer itfaiye merkezi daha kurulsun ki bu merkezlerin yakınlarında yer alan diğer 4 OSBye önemli katkı sağlasın ifadesini kullandı.
     Toplantıda itfaiyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara da yoğun sanayi kuruluşlarının yer aldığı Kocaelinin riskli bir bölge olduğuna dikkati çekerek, gerçekleştirdikleri eğitimlerin faydalarını gördüklerini söyledi.
     Kentte zaman zaman önemli yangınların yaşandığına vurgu yapan Doğan, itfaiye teşkilatının sadece sanayicilere değil, trafik kazalarına ve konut yangınlarına da bakma görevlerinin olduğunu ifade etti.
     Doğan, OSBlerde kurulacak itfaiye merkezleri sayesinde sanayi kuruluşlarındaki yangınlara kısa sürede müdahale edilebileceğini, bunun çalışmalarını yaptıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: İbrahim Aktaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaelideki OSBlerde itfaiye merkezleri kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER