Kocaeli 5. Kitap Fuarına doğru

Kocaeli 5. Kitap Fuarına doğru -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yazıcı: -"Fuara 350 yayınevi, 30 sivil toplum kuruluşu, İstanbul ve Kocaeliden 20 sahaf katılıyor"


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Kocaeli 5. Kitap Fuarına 350 yayınevi, 30 sivil toplum kuruluşu ile 20 sahafın katılacağını söyledi.
     Yazıcı, İzmit ilçesindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında "kağıttan dünyaların keşfi" sloganıyla 11-19 Mayısta kitapseverleri yazarlarla buluşturmayı amaçladıklarını anlattı.
     Geçen yıl 450 etkinlik yaptıkları fuarı 320 kişinin ziyaret ettiğini belirten Yazıcı, 4 yılda stantları 790 bin kişinin gezdiğini kaydetti.
     Yazıcı, bu yıl Türkiyenin en büyük kitap fuarını gerçekleştirme hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayarak, "Kitap fuarına 350 yayınevi, 30 sivil toplum kuruluşu, İstanbul ve Kocaeliden 20 sahaf katılıyor" diye konuştu.
     Geçen yıl "bi bana bi Vana" sloganıyla başlattıkları kitap kampanyasının benzerini görme engelliler için düzenleyeceklerine dikkati çeken Yazıcı, şunları dile getirdi:
     "Kitap kampanyası şeklinde organize edilecek projenin amacı, engellilerle ilgili duyarlılık oluşturmak. Toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergileyerek toplanacak kitaplar. Vandaki Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokuluna bağışlanacak. Ocakta hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand için de bir stant açılacak. Birandın kitapları, belgeselleri, renkli saatleri sergilenecek. Gazeteci yazar Can Dündar da Birandın hayatını kaleme aldığı kitabı imzalayacak."
    
     -500 etkinlik düzenlenecek-
    
     Kent merkezindeki ağaçlara kitap ve e-kitap okuma cihazları asacaklarını anlatan Yazıcı, yazarların kitaplarını imzalayarak halka dağıtacağını dile getirdi.
     Yazıcı, "KO-MEK Okuyor" Projesinin finali için 5 bin kişinin aynı anda kitap okuyacağını ifade ederek, kampanyada toplanan ikinci el kitaplarla 41 köy okuluna kütüphane kurulacağını söyledi.
     Fuarın açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanı Sultan Rayev ve gazeteci yazar Doğan Hızlanı onur konuğu olarak davet ettiklerini kaydeden Yazıcı, konuşmasını şöyle tamamladı:
     "Bu yıl fuarda İskender Pala, Ayşe Kulin, İsmet Özel, Can Dündar, Hüseyin Gülerce, İlber Ortaylı, Esra Erol, Ahmet Ümit, Fatih Portakal, Nihat Genç, Ferhan Şensoy, Uğur Dündar, Sunay Akın, Ece Temelkuran, Kahraman Tazeoğlu ve birçok yazar söyleşi ve imza etkinliği gerçekleştirecek. Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Kadir İnanırı buluşturacak fuar, sayısız etkinliğe ev sahipliği yapacak."
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kocaeli 5. Kitap Fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER