Kocaeli Ramazana hazır

Kocaeli Ramazana hazır -Büyükşehir Belediyesinin yıl boyunca 7 bin 378 kişinin faydalandığı 41 Kart uygulaması Ramazanda da devam edecek -İzmit, Derince ve Gebzedeki tüm mahallelerde belediyelerin açacakları iftar sofraları va


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri, Ramazan boyunca düzenleyecekleri çeşitli etkinlik ve iftar programlarıyla vatandaşların ay boyunca bir araya gelmeleri sağlanacak.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, geçen yıl başlattığı ve yıl boyunca sürdürdüğü kentteki yoksul, dar gelirli vatandaşlara yönelik dağıtılan 41 Kart, Ramazan ayında da vatandaşların hizmetine sunulacak.
     Vatandaşın gıda yardımı dışında farklı ihtiyaçlarının da karşılandığı bu kartla ihtiyaç sahipleri, dağıtım merkezlerine gitmeden adreslerine en yakın marketlerden tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.41 Kart uygulamasından 7 bin 378 aileye yararlandırılıyor.
     Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünün hazırladığı Gönül Kazan Projesiyle de yemek pişiremeyen yaşlı, kimsesiz, özürlü ve bakıma muhtaç vatandaşların faydalanması sağlanıyor. Projeyle gıda yardımı ile desteklenemeyen hastalık, özürlülük ve yaşlılık nedenleriyle yemek pişirmeyen ailelere günlük 2 öğün hazır yemek ulaştırılıyor.
    
     -Gebze Belediyesi-
    
     Gebze Belediyesi ilçedeki 20 mahalle ve Çoban Mustafa Paşa Külliyesinde kuracağı İftar sofrasıyla vatandaşlara iftar verilecek.
     Mahalle iftar sofralarında kurulacak Ramazan tırında, geleneksel Türk tiyatrosundan eserlerin yer alacağı programlarda, çocuklar için eğitici tiyatro oyunları sahnelenecek. Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve meddah gösterilerinin sunulacağı Ramazan etkinliklerinde, ayrıca çocuklara anne-baba sevgisi, büyüklere saygı ve zararlı alışkanlıklardan korunma ile çevre bilinci öğretilecek.
     Eskihisar Kalesindeki etkinliklerde de yarın akşam Serdar Tuncerle başlayacak buluşmalarda, Ömer Döngeloğlu, Bedirhan Gökçe, Dursun Ali Erzincanlı gibi isimler Gebzelilerle bir araya gelecek.
     İzmit Belediyesi, Ramazan ayının ilçenin dört bir yanında yaşanması için 52 mahallede çeşitli ekinlikler düzenleyecek, Doğu Kışla Parkı ile Kültür Tepesinde yoğunlukla yapılacak Ramazan programları ay boyunca İzmitin tüm mahallelerinde devam edecek.
     Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan programların birincisi yarın akşam Doğu Kışla Parkında başlayacak. 30 gün boyunca bütün mahallelerde Karagöz-Hacivat, Meddah Ramazan Hikayeleri, Tahta Bacak, Kavuklu ile Pişekar, Keloğlan, sihirbaz, çocuk tiyatrosu gösterileri sergilenecek.
    
     -Derince 10 Mahalle, Ramazanda büyük bir aile
    
     Geçen yıl Ramazan ayında yaklaşık üç bin kişinin oruçlarını açtıkları Derincedeki mahalle iftarlarında, bu yıl da Derince 10 Mahalle, Ramazanda büyük bir aile sloganıyla çeşitli programlar düzenlenecek. Derince Belediyesine bağlı ekiplerce Ramazan ayındaki tüm programların takviminin yer aldığı imsakiye ilçe halkına dağıtıldı.
     İlçedeki 10 mahallenin tamamında düzenlenecek iftarların yanı sıra, çocuklar için çeşitli oyunlar ile konserlerin yer alacağı etkinliklerde, yetişkinlere yönelikte Kent Meydanında çayhane keyfi hazırlanacak.
     Ramazan ayı boyunca hizmet vermeyi hedefleyen sabit çayhaneler, bir çok mahalleye kurularak vatandaşların hizmetine sunulacak.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kocaeli Ramazana hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER