Köln Üniversitesinden Karapınara ziyaret

Köln Üniversitesinden Karapınara ziyaret


KONYA (A.A) - Almanya Köln Üniversitesinden Prof. Dr. Helmut Brückner ve beraberindeki 14 kişilik heyet, Karapınar erozyon bölgesinde incelemelerde bulundu.
     Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Necati Şimşekli, burada yaptığı açıklamada, Karapınardaki yapılan çalışmaların dünyaya örnek olduğunu belirtti.
     Burada topyekun bir savaş yapılmış ve bu savaşı insanoğlu kazanmıştır diyen Şimşekli, o dönemde elde edilen zaferlerin, Karapınar insanının bütün zorlukların üstesinden gelebileceğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
     Brückner ise 1960tan günümüze kadar yapılan çalışmalarla, ilçede erozyonu önlemede elde edilen başarının övgüye değer olduğunu kaydetti.
     Bu kadar geniş bir arazide çevre sorununu sonlandırmak için yapılan mücadeleye hayran kaldıklarını anlatan Brückner, binlerce fidanı ekmenin, sulamanın, yetiştirmenin ve günümüze kadar ulaştırmanın önemine işaret etti.
     Karapınardaki çalışmaları şimdiye kadar sadece televizyondan gördüğünü dile getiren Brückner, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bu alanları görmek, bizlerin sorumluluğunu biraz daha artırdı. Dünyadaki çevre sorunlarının nasıl başarıldığına Karapınarda gözlerimle şahit oldum. Burada yapılanlar muhteşem ve bu arazi bir erozyon müzesi konumunda.
    
     Muhabir: Mithat Korkusuz / Basir Gülüm
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Köln Üniversitesinden Karapınara ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER