Kolonya şişesi koleksiyonunu evinde sergiliyor

Kolonya şişesi koleksiyonunu evinde sergiliyor -Samsunun Alaçam ilçesinde yaşayan Necmi Hopaç, 42 yılda topladığı 2 bin 700 kolonya şişesinden oluşan koleksiyonuna gözü gibi bakıyor -Hopaç: Evim kolonya şişesi müzesi gibi oldu


SAMSUN (A.A) - Mehmet Kumcağız - Alaçam ilçesinde yaşayan Necmi Hopaç, 42 yılda topladığı 2 bin 700 kolonya şişesinden oluşan koleksiyonuna gözü gibi bakıyor.
     İlçenin Fatih Mahallesinde oturan 5 çocuk babası 71 yaşındaki Hopaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 42 yıl önce hobi olarak başladığı kolonya şişesi biriktirme alışkanlığını sürdürdüğünü söyledi.
     Kendisine 1970 yılında hediye edilen kolonya şişesini saklamasıyla başlayan merakının hobi haline geldiğini belirten Hopaç, içinde kolonya bulunan şişeleri evinde sergilediğini ifade etti.
     Kolonya şişesi biriktirme merakının çevresindekiler tarafından da ilgiyle karşılandığını anlatan Hopaç, Gençlik yıllarımdan beri cam kolonya şişesi biriktiriyorum. Gittiğim her yerden görünüşü ve boyutları ilginç, değişik her türlü şişeyi alıyorum. Boş olan şişelerin içine kolonya dolduruyorum. Yıllar içinde koleksiyonumu geliştirdim dedi.
    
     -Koleksiyonumu görmek için insanlar evime geliyor-
    
     Hopaç, kendisini tanıyan ve bu özelliğini bilenlerin, buldukları şişeleri kendisine hediye olarak getirdiğini belirterek, 42 yılda değişik tip ve boyda 2 bin 700 cam şişe topladım. Şişelerin içi tamamen dolu ve evimde sergiliyorum. Kolonya şişesi koleksiyonumu görmek için insanlar sürekli evime geliyor. Evim kolonya şişesi müzesi gibi oldu. Ailem bu konuda bana destek oldu. Onların desteğiyle bugünlere gelebildim diye konuştu.
     Her gün kolonya şişelerinin üzerindeki tozları aldığını anlatan Necmi Hopaç, koleksiyonunda tütün, limon, çay, lavanta, karanfil gibi kokuların bulunduğunu, at, kılıç, minare, kartal, Kıbrıs haritası, minare gibi çeşitli çap ve ebatlarda şişelerin yer aldığını dile getirdi.
     Hopaç, en büyük hayalinin, biriktirdiği kolonya şişelerinin bir müzede sergilenmesi olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kolonya şişesi koleksiyonunu evinde sergiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER