Konteyner kentin suyu Harran Ovasında kullanılıyor

Konteyner kentin suyu Harran Ovasında kullanılıyor -Şanlıurfanın Harran ilçesindeki konteyner kentte kalan Suriyelilerin kullandığı su, arıtıldıktan sonra tarımsal sulamada değerlendiriliyor


ŞANLIURFA (A.A) - Harran ilçesindeki konteyner kentte barınan Suriyelilerin günlük ihtiyaç için kullandığı su arıtılarak tarımsal sulamada değerlendiriliyor.
     Harran Konteyner Kent Teknik İşler Sorumlusu Sefer İşçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 13 bin kişinin barındığı konteyner kentin su ihtiyacını karşılayabilmek için 2 bin 500 ton kapasiteli 3 kuyu açıldığını söyledi.
     Söz konusu kuyulardan kampa ulaştırılan suyun Suriyelilerin ihtiyacını rahatlıkla karşıladığını ifade eden İşçi, şunları kaydetti:
     Kampımızda günde 2 bin 500 ton su kullanılıyor. Bu suyun, günlük klor ölçümlerini ve diğer tahlillerini düzenli olarak yapıyoruz. Buradan çıkan su arıtılarak dışarı veriliyor. Buradan arıtılmış halde çıkan suyu, Harran Ovasındaki çiftçiler sulamada kullanıyor. Böylece hem sığınmacıların ihtiyaçları giderilmiş hem de tarım alanları sulanmış oluyor.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Konteyner kentin suyu Harran Ovasında kullanılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER