Konukoğluna Anadolunun En Etkili İş İnsanı

Konukoğluna Anadolunun En Etkili İş İnsanı ödülü


GAZİANTEP (A.A) - Ekonomist dergisi tarafından düzenlenen Anadolunun En Etkili İş İnsanı ödülü yarışmasında SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu birinci oldu.
     SANKO Holdingten yapılan yazılı açıklamaya göre, Anadolunun En Etkili 50 İş İnsanı araştırmasının sonuçlandığı belirtildi. Listeye girenlerin değerlendirmelerine yer verilen dergide, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ile ilgili Gücü, Gaziantep sınırlarını aşalı çok oldu tanımlaması yapıldığı vurgulandı.
     Açıklama şu görüşlere yer verildi:
     Gaziantep denilince ilk akla gelen isim olan Konukoğlu, tekstil sektörünün de tartışmasız en önemli simalarındandır. Yatırımlarıyla tekstil sektöründe öncü çalışmalar yaptığı gibi hazır giyim sektörünün gelişmesinde de büyük katkıları olmuştur. Bugün adı marka olmuş hazır giyim şirketleri içinde yolu Abdulkadir Konukoğlu ve SANKO ile kesişmeyen firma yok destek abartmış olmayız. Beş kuşaktır tekstille uğraşan ailesini, kendi yönetimi döneminde başka sektörlere de açarak finanstan sağlığa, enerjiden otomotive kadar birçok alana sokan Abdulkadir Konukoğlu için bu yılın farklı bir önemi de var. 2013te 65 yaşını dolduracak olan Konukoğlu, holdingteki görevini kardeşi Zeki Konukoğluna teslim edecek. Bundan sonraki yıllarda Konukoğlunu daha çok sosyal sorumluluk ve Gaziantepe yönelik projelerde göreceğiz.
     Abdulkadir Konukoğlunun, ikinci kez birinci sırada yer aldığı listede, Gaziantep Sanayi Odası (GSO)Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu 14. sırada yer aldı. Listede yarıca, Gaziantepten, Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu ve Tiryakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu da bulunuyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Konukoğluna Anadolunun En Etkili İş İnsanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER