Konyada Kelebekler Vadisinin temelini Davutoğlu atacak

Konyada Kelebekler Vadisinin temelini Davutoğlu atacak


KONYA (A.A) - Türkiyede ilk ve Konyanın en büyük parkı olacak olan Kelebekler Vadisinin temelini Pazar günü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu atacak.
     Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı açıklamada, Kelebekler Vadisinin şehir estetiği açısından önemli proje olduğunu söyledi.
     Sille Parsana Mahallesinde gerçekleştirilecek olan vadinin kendi dönemlerinde en büyük projelerinden biri olacağını belirten Altay, Bir zamanlar molozların döküldüğü bu kötü bölge, yapacağımız bu projeyle Konyanın yeni cazibe merkezi haline gelecek. Konyanın doğa ile buluşmasını sağlayacak bu önemli proje Konyamız ve ülkemiz için örnek ve model olacak bir çalışmadır. Yediden yetmişe herkes için sosyal yaşam merkezi olacak Kelebekler Vadisinin temel atma törenine tüm halkımızı bekliyorum dedi.
     Toplam 385 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan vadide yüzlerce çeşit kelebek ve böceğin doğal yaşam alanlarında gözlemlenebileceğini aktaran Altay, Kelebekler Vadisinin, üretim alanı, kapalı uçuş alanı, açık uçuş alanı ve kelebek müzesi olmak üzere 4 ana unsurdan oluşacağını belirtti.
     Altay, vadide 270 bin metrekare yeşil alan, 105 bin metrekare sert alan ve 10 bin metrekare de havuz alanının yer alacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Projede amfi tiyatro, mini sinema, gölet ve su havuzları, egzersiz ekipmanları, çocuk oyun elemanları, sirk ve go-kart alanları, sera ve botanik bahçeler, böcek ve kelebek müzeleri yer alacak. 14 Ekim Pazar günü saat 14.30da törenle atılacak. 20 milyon 555 bin liraya mal olacak Kelebekler Vadisi, 385 bin metrekare alan üzerine yapılacak.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada Kelebekler Vadisinin temelini Davutoğlu atacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER