Konyada trafik kazalarından bir yılda 131

Konyada trafik kazalarından bir yılda 131 kişi öldü -Geçtiğimiz yıl il genelinde meydana gelen 5 bin 652 trafik kazasında 131 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 462 kişi yaralandı


KONYA (A.A) - Konya Emniyet Müdürlüğü, 2012 yılında il genelinde 5 bin 652 trafik kazası meydana geldiğini; bu kazalarda 131 kişinin öldüğünü açıkladı.
     Açıklamaya göre, meydana gelen kazalarda 131 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 462 kişi de yaralandı.
     Her gün ortalama 15 trafik kazası yaşanırken, günde 26 kişi yaralandı ve günde 50nin üzerinde maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği,binlerce trafik kural ihlalinin yapıldığı bildirildi.
     2012 yılında Konya il genelinde denetleme görevi yapan 628 trafik polisince toplam 320 bin 877 adet Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı tanzim edildi, gönüllü trafik denetimi yapan 948 fahri trafik müfettişince ise 26 bin 316 adet Trafik Kural İhlali Tespit Tutanağı düzenlendi.
     Fahri trafik müfettişlerince tanzim edilen 26 bin 316 adet Trafik Kural İhlali Tespit Tutanaklarından hatalı olduğu tespit edilen 643 tutanak, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce iptal edilerek, 25 bin 673 adedi Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağına çevrilerek araç sahiplerine gönderildi.
     Açıklamada, Konya il genelinde 567 bin 907 tescilli araç bulunduğu düşünüldüğünde bin 136 fahri trafik müfettişinin olması gerektiği ifade edildi.
    
     -Fahri trafik müfettişlerine haksızlık ediliyor-
    
     Fahri trafik müfettişlerini haksız yere ve çok ceza yazdığı düşüncesinin yanlış olduğu, sadece kendilerine kanunla verilen yetkilere dayanarak trafik kural ihlallerini tespit ettiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Görevini kötüye kullandığı ve usullere aykırı olarak işlem yaptığı tespit edilen fahri trafik müfettişleri hakkında mutlaka adli-idari işlem başlatıldığı, gerektiğinde müfettişliklerinin sona erdirildiği bilinmelidir. Her yıl binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yüz binlercesinin yaralandığı trafik kazalarını azaltmaya yönelik çalışmalarımız ülke çapında olduğu gibi Konyada da kararlılıkla yürütülmektedir. Meydana gelen münferit olumsuzluklar ile Fahri Trafik Müfettişliği müessesesinin yıpratılmasının doğru olmadığı, ülkenin en büyük sorunlarından biri olan trafik kazalarını azaltmaya yönelik faaliyetlerin sekteye uğratılmaması gerektiğini düşünmekteyiz.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Konyada trafik kazalarından bir yılda 131 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER