Konya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramına hazır


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi gerekli hazırlıklarını tamamladı.
     Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner hekimler ve zabıta ekiplerince sağlık ve belge kontrollerinin yapılacağı, ayrıca kurbanlıkların seçiminden kesimine kadar yapılması gerekenlerle ilgili eğitim çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.
     Büyükşehir Belediyesi tarafından, belirlenen satış ve kesim yerlerinde oluşacak her türlü atıkları, bayram süresince toplama ve temizleme konusunda da önlem alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Zabıta, halkın huzurlu bir alışveriş yapabilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte 24 saat şehir merkezinde seyyar satıcılarla ilgili çalışmalarını sürdürecek. Tüm mezarlıkların genel temizliğini yaparak vatandaşların huzur ve güvenliği için mezarlıklardaki tedbirleri artıran Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde temizlik çalışmalarını da bayramın son gününe kadar sürdürecek. Bayram süresince Pazar tarifesi uygulaması ile hizmet verecek olan Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, vatandaşların bayram ziyaretlerini daha rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm tedbirleri aldı. Ayrıca, mezarlık ziyareti gerçekleştirecekler için arefe günü Musalla ve Üçler Mezarlığına Kültürpark Hareket Merkezinden otobüs kaldırılacak. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, bayram süresince su, kanalizasyon ve sayaç arızalarında 24 saat hizmet verecek.
     Vatandaşlar, bayram süresince belediye birimleri ile ilgili şikayetlerini Alo 181 hattına bildirebilecek.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Konya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER