Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek:

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek: -Üzülerek söylüyorum, yüzme havuzunun Konyaaltı Belediyesine verilmesini birileri engelledi. Oraya yine siyaset girdi


ANTALYA (A.A) - Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yıkımı gerçekleştirilen Süleyman Erol Yüzme Havuzunun yerine yapılması planlanan su sporları merkeziyle ilgili sorun yaşadıklarını belirterek, Üzülerek söylüyorum, yüzme havuzunun Konyaaltı Belediyesine verilmesini birileri engelledi. Oraya yine siyaset girdi dedi.
     Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkayayı ziyaret etti. İlçedeki çalışmaları hakkında bilgi veren Böcek, Fettah Tamince Denizcilik Lisesi yanındaki yaklaşık 15 bin metrekarelik alanda 5 bin kişilik stadyumun yapımı için ihalenin gerçekleştirildiğini anlattı.
     Böcek, bu yıl tamamlanması planlanan stadyumun, Konyaaltı Belediyespor ve kamp yapmak üzere Antalyaya gelen takımlarca kullanılmasını hedeflediklerine değindi. Böcek, Stadyumun altındaki salonlarda da gençlerimiz arzu ettiği branşlarda spor imkanı sağlayacağız diye konuştu.
    
     -Beldibinin Kemere bağlanması-
    
     Belediye Başkanı Böcek, Beldibinin yeniden Kemere bağlanmasına yönelik yaptıkları itiraza 2 ay içinde sonuç almayı beklediklerini söyledi. Beldibinde yapılan referandumu da siyasi bulduğunu belirten Böcek, Beldibinde 2 bin 67 seçmen var. Referandumlar, seçmen sayısının yarısından bir fazlasıyla geçer. Beldibindeki referanduma bin 300 seçmen katıldı dedi.
     Başkan Böcek, referandumun yasaya uygun olmadığı yönünde mahkemeye yaptıkları itirazın sonuçlarını beklediklerini söyledi.
    
     -Yıkılan yüzme havuzu-
    
     Böcek, Konyaaltı sahilinde Konyaaltı Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Süleyman Erol Yüzme Havuzunun yerine yapılacak su sporları merkezine yönelik hala adım atılmadığını anlattı.
     Yapılması planlanan merkezde yelken sporuna yönelik faaliyet olmasını planladıklarını belirten Böcek, şöyle konuştu:
     Üzülerek söylüyorum, yüzme havuzunun Konyaaltı Belediyesine verilmesini birileri engelledi. Oraya yine siyaset girdi. Burada başka bir proje de düşünülmedi. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün aynı projeyi uygulayacağını biliyoruz ama zaman kaybı oldu. Bu alan Konyaaltı Belediyesine verilmiş olsaydı, şu anda deniz aktivitelerinin tümü yapılıyor olacaktı. Umarım, halkımızın beklentisi de o ki kısa sürede orada rahmetli hocamız Süleyman Erolun adının yaşatıldığı, su sporları merkezi hayata geçirilir.
    
     -Batı Çevreyolu-
    
     Böcek, 1999 yılında göreve geldiklerinde, batı çevre yolu olarak planlanan toplam 7 bin 200 metrelik alanın büyük bölümünde imarla ilgili sorunları çözdüklerini söyledi. Kalan bin 800 metre için sorunun hala devam ettiğini belirten Böcek, İşin içine siyaset girmeye başladı dedi.
     Batı Çevreyolunda 100 binlik planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini kaydeden Böcek, bunun için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türelden destek istediklerini anlattı. 25 ve 5 binlik planların ise Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülmesi gerektiğine değinen Böcek, şöyle devam etti:
     Sırasıyla gitmesi lazım. Tepeden başlayacak. Biz üzerimize düşeni Konyaaltı Belediyesi olarak yaptık. Sıra büyüklerimizde. Siyaseti seçim zamanı yapalım. Günde 50 bin kişinin denize girdiği bir yer burası. Antalyanın çevre yolları önemli, batı çevre yolu hepsinden önemli.
     Belediye Başkanı Böcek, bir soru üzerine, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığını açıklamadığını söyledi.
     AA Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya, Başkan Böceke ziyareti anısına AA logolu şekerlik hediye etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER