Körfez ülkelerinin büyükelçileri, Sakaryada

Körfez ülkelerinin büyükelçileri, Sakaryada -Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libyanın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları, Sapanca ilçesini gezdi -Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Ba


SAKARYA (A.A) - Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Mısır, Tunus, Sudan ve Libyanın aralarında bulunduğu 15 ülkenin büyükelçi ve maslahatgüzarları, Sakaryanın Sapanca ilçesini gezdi.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi öncülüğünde, Anadolu Ajansı (AA), İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) işbirliğiyle düzenlenen gezi organizasyonu kapsamında büyükelçi ve maslahatgüzarlar, Sapancadaki Natürköyde kahvaltı yaptı.
     Misafir grup, daha sonra Sapanca Gölü kıyısındaki dinlenme tesislerinde çay içerek, Arapça şarkılar söyledi.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul, Körfez ülkelerindeki iş adamlarıyla ortaklıklar yapabileceklerini belirterek, büyükelçilerin, ülkelerindeki iş adamlarına Sakaryadaki yatırım olanaklarını anlatmalarından memnuniyet duyacağını ifade etti.
     Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marka Kent Sakarya projesinin 5-6 yıl önce Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen öncülüğünde başlatıldığını belirterek, gelinen süreçte Sakaryada önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.
     Yaklaşık 5 yıl önce Sakaryada yatak kapasitesinin düşük olduğunu, konaklama kalitesiyle ilgili sorunların bulunduğunu anlatan İslam, Sakarya, İstanbulun yanı başında bulunan, Türkiyenin en önemli ulaşım yollarının merkezinde bir şehir. Tarihi ve turistik güzellikleri var. Turist ağırlama kapasitesi yükselmeye başladı diye konuştu.
     Milletvekili seçilmesinin ardından kentin tanıtımı için çalışmaya başladığını ifade eden İslam, geçmişteki deneyimlerden de faydalanarak planlama yaptıklarını vurguladı.
     İslam, Sakaryada geçen ay gezi ve seyahat rehberlerini ağırladıklarını kaydederek, şöyle konuştu:
     Tanıtım planlaması içinde Türkiyenin ünlü gurmelerini de çağıracağız. Yerleşim ve konaklama mekanlarımızı tanıtmayı amaçlıyoruz. Öte yandan, altyapının biraz daha gelişmesi, çevreyle uyumlu, doğaya dost bir sanayinin Sakaryada yeşerebilmesi için ve turistik bölgelerimizde de kalkınma hareketinin daha yüksek noktalara ulaşabilmesi için sıcak paranın gelmesi lazım. Bunu nereden getirebiliriz diye düşündük ve Türkiyede yatırım yapmaya hevesli olan Körfez ve Orta Doğu ülkeleri bizim için iyi bir hedef olabilir şeklinde karar verdik.
    
     -Dubaili girişimci, Akyazıda golf merkezi kuracak-
    
     Akyazı bölgesinde çok büyük bir alan üzerinde bir golf ve pediatri merkezinin hazırlıklarının bulunduğunu anlatan İslam, merkez için çalışmaların devam ettiğini, gelecek hafta Akyazı Belediye Başkanı, Dubaili iş adamı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile toplantı yapacaklarını bildirdi.
     Sakaryanın altyapısının yatırıma oldukça müsait olduğunu, şehrin Türkiyedeki yol ağlarının merkezinde bulunduğunu kaydeden İslam, hedeflerini gerçekleştirebilmek için sermayedarları yatırıma davet etti.
     İslam, yabancı yatırımcıları kente çekebilmek amacıyla büyükelçileri kente davet etmelerinin önemli olduğunu dile getirerek, Büyükelçilerle ilk izlenimlerini konuştuğumuzda şehirleri bizzat tanımalarının kendileri için çok önemli olduğunu söylediler. Büyükelçiler, Sakaryayı çok duyduklarını ama bu kadar büyük ve gelişmiş, bu kadar güzel bir şehir beklemediklerini söylediler ifadelerini kullandı.
     Gezi organizasyonu Kuveyt, Somali, Sudan, Katar, Libya, Bahreyn, Mısır, Ürdün, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Birleşik Arap Emirlikleri ve Lübnanlı misafirler, Geyveyi ziyaret ettiler.
     Burada çay içtikten sonra ayva hasadına katılan konuklar, sepetlerle ayva topladı.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın - Tahir Turan Eroğlu - Kemal Kaymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Körfez ülkelerinin büyükelçileri, Sakaryada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER