Koruyucu ailenin 20 yıldır süren örnek

Koruyucu ailenin 20 yıldır süren örnek fedakarlığı -Kayseride koruyucu aile olarak sahiplendikleri kas hastası gence 20 yıldır şefkatle bakan Hamza-Sebahat Mert çifti, 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan manevi evlatlarının yan


KAYSERİ (A.A) - Esma Aygün - Kayseride koruyucu aile olarak sahiplendikleri kas hastası gence 20 yıldır şefkatle bakan çift, 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan manevi evlatlarının başından ayrılmıyor.
     Hamza Mert (61) ve eşi Sebahat Mert (56), 3 çocukları olmasına rağmen zaman zaman yurtları ziyaret ederek, kimsesiz çocukları evlerinde misafir etmeye başladı. 1992 yılında, evlerinde misafir ettikleri çocuklardan 3 yaşındaki Mustafa Kantarın koruyucu ailesi olmaya karar veren çift, 2 yıl sonra kas hastası olduğunu öğrendikleri manevi evlatlarına daha büyük sevgi ve şefkatle bağlandı.
     Hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum Mustafayı kendi çocuklarından ayırt etmeyen çift, manevi evlatlarının ilköğretimi bitirmesini de sağladı.
     Hastalığı ilerlediği için yatalak olan ve son 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşayan 23 yaşındaki Mustafa, koruyucu ailesinin desteği sayesinde yeniden ayağa kalkacağı günü bekliyor.
    
     -Oğlum yeniden ayağa kalkacak inşallah-
    
     Hamza Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafir ettikleri Mustafa Kantarı 3 ay sonra yurda bıraktıklarında büyük bir boşluk hissettiklerini belirterek, Mustafa 3 ay yanımızda kaldı. Tekrar yurda götürdüğümüzde adeta mahallemiz başımıza yıkıldı. Ertesi gün yeniden aldık ve koruyucu ailesi olduk dedi.
     Mustafaya 5 yaşındayken kas hastalığı teşhisi konulduğunu anlatan Mert, şunları söyledi:
     16 yılını tekerlekli sandalyede geçiren Mustafa, 3 yıldır da yatalak olarak cihazlara bağlı yaşamını sürdürüyor. Annesi bir dakikalığına bile mutfağa gitse ben yanında kalırım, ben gidersem o bekler. Bir ağabeyi, iki de ablası var. Mustafa bizim gülümüz, parçamız. Kimselere değişmem. 3 yıl öncesine kadar odası ayrıydı, çok iyi bilgisayar kullanıyordu. 8. sınıfa kadar okula tekerlekli sandalye ile götürdük. Zaman zaman sırtımızda taşıdığımız da oldu. İkinci kattaki evimize çıkmakta zorlanınca, hayırseverlerimiz Mustafa için asansör yaptırdı. Şartlar el vermediği için liseyi okuyamadı. Oğlum yeniden ayağa kalkacak inşallah, yeniden onunla tatile gideceğiz.
    
     -Tek isteğimiz yedek bir solunum cihazı-
    
     Mert, Mustafanın bakımı için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hasta bakımı eğitimi aldıklarını belirterek, Oğlumuz solunum, balgam ve oksijen cihazlarına bağlı yaşıyor. En mühim olanı, solunum vantilatörü. Bu cihaz arızalandığı zaman Mustafayı yoğun bakıma kaldırmak zorunda kalıyoruz. Tamir edilene kadar yoğun bakımda kalıyoruz. Hayırseverlerimiz bize bir tane yedek vantilatör alırsa, yoğun bakımda kalmayız. Arızalandığı zaman büyük sıkıntıya giriyoruz. Mustafayı, şırıngayla mama enjekte ederek besliyoruz. Her şeyimiz tamam, tek isteğimiz yedek bir solunum cihazı diye konuştu.
    
     -Koruyucu aile olmanın lezzeti başka-
    
     Koruyucu aile olmanın kendilerine farklı duygular yaşattığını vurgulayan Mert, Koruyucu aile olmanın lezzeti başka. Dünyaya bir daha gelse, yine Mustafayı evlat olarak alırdım. Koruyucu aileliği herkese tavsiye ederim. Bu duyguyu tadan bir daha bırakamaz. İnsanın içinde yeter ki bir sevgi olsun. On tane çocuğu da olsa insan, yine koruyucu aile olur, yeter ki sevsin ifadelerini kullandı.
     Sebahat Mert ise Mustafayı, diğer çocuklarıyla aile ortamında yetişmesi için evlerine aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti:
     Yurtlarda kalan çocuklar ev ortamı istiyorlar. Yurtlarda maddi olarak her şeyleri var ama ev ortamını bilmiyorlar. Mustafa, hastalığından dolayı sürekli yattığı için vücudunda yaralar oluşmasın diye sık sık farklı pozisyonlarda yatırıyoruz. Kalkamadığı için banyosunu özel malzemelerle yaptırıyoruz. Solunum cihazlarından dolayı elektrik faturası çok geliyor. Bir de cihaz sık sık arızalanıyor. Bu konuda yardım bekliyoruz.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Koruyucu ailenin 20 yıldır süren örnek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER