Köy halkı sinemayla tanıştı

Köy halkı sinemayla tanıştı -İnebolunun Yaztepe köyünde projeksiyon cihazı ve perde kurularak oluşturulan açık hava sineması sayesinde köylüler ilk kez sinemayla tanıştı


KASTAMONU (A.A) - Kadir Yıldırım - İneboluya bağlı Yaztepe köyünde projeksiyon cihazı ve perde kurularak oluşturulan açık hava sineması sayesinde, köylüler ilk kez sinemayla tanıştı.
     Kurulduğu günden bu yana sineması olmayan Yaztepe köyüne, köy halkından Mustafa Çapanoğlunun öncülüğünde alınan projeksiyon cihazı, 2 metrelik perde ve ses tesisatıyla açık hava sineması kuruldu.
     Açık hava sinemasının ilk filmi olan Fetih 1453, camiden gün boyu yapılan anonslarla vatandaşlara duyurularak, sinemaya davet edildi.
     Cami imamının Kuran-ı Kerim ve dua okumasının ardından başlayan film gösterimi ile köy halkı ilk defa sinemayla tanıştı.
     Film gösterimi sırasında sinema filmlerinin vazgeçilmezi olan patlamış mısırın yanında çay, çekirdek ve kurabiye vatandaşlara ikram edildi.
    
     -Halkımız sinemaya yoğun ilgi gösterdi-
    
     Mustafa Çapanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının köy halkının güzel vakit geçirmesini sağlamak olduğunu belirterek, etkinlikle köydeki birlik ve beraberliğin de pekişeceğine inandığını söyledi.
     Çapanoğlu, şöyle konuştu;
     Düşük bir maliyetle köyümüzü sinemayla tanıştırdık. Halkımız sinemaya yoğun ilgi gösterdi. Köyümüzde yaşayan halkın büyük çoğunluğu hayatında hiç sinemaya gitmemiş. Önümüzdeki zamanlarda başka filmleri de köylümüzle buluşturacağız.
     Yaztepe Köyü Muhtarı Burhan Karaağaç da, sinema etkinliğinin köy halkında büyük mutluluk ve heyecan yarattığını kaydetti.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Köy halkı sinemayla tanıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER