Köy okullarının bakım ve onarımı onlardan

Köy okullarının bakım ve onarımı onlardan sorulacak -Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kır Çiçekleri adlı proje kapsamında kuracağı mobil ekiplerle, okulların temizlik ve onarım çalışmalarını yapacak -Çalışma ve İş Kurumu Müdürü


AĞRI (A.A) - Fethullah Yaman - Emrah Kocabey - Ağrı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Kır Çiçekleri adlı proje kapsamında kuracağı mobil ekiplerle, okulların temizlik, onarım ve tadilat işlerini yapacak.
     Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarının iş meslek danışmanlarıyla hazırladıkları projenin genel müdürlükleri tarafından onaylandığını söyledi.
     Türkiyeye örnek olacak Kır Çiçekleri adlı projeyi hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Koç, projeyi ilk etapta Hamur ilçesinde yürüteceklerini belirtti. Mobil ekibin Ağrı genelinde hizmet vereceğini anlatan Koç, iş meslek danışmanlarının ekipte görev almak isteyenlerle görüşmelerini yaptığını söyledi.
     Mobil ekibin yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Koç, Proje kapsamında kurduğumuz mobil ekip, köy okullarını gezerek, okulların temizlik ve onarım işlerini yapacak. Bu mobil ekip, içerisinde her türlü malzemesi bulunan araçla daha önceden belirlenen köylerdeki okulları gezecek. Gidecekleri köy okullarının bakımını, onarımını, boya badana ve tamir edilmesi gereken ne varsa yaparak, okulları yepyeni bir görünüme kavuşturacaklar. Bu personelin ücretlerini İŞKUR olarak biz ödeyeceğiz diye konuştu.
     Koç, genel müdürlüklerinin onay verdiği projenin diğer bölgelerdeki müdürlüklerinde de hayata geçirmek istediğini belirterek, şunları kaydetti:
     Böyle bir proje ilk kez Ağrıda başladı. Bu da bizim için gurur verici. Bu projeyle ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile görüşmemiz oldu. Bu projenin bir örneği başka yerde yok. İlk defa Ağrıda başlatıyoruz. Bize katılan 9 kişilik iş meslek danışmanlarının hazırladığı bir proje. Arkadaşlarımız çok büyük bir başarı örneği sergiledi. Proje kapsamında her ilçede 10 kişilik ekip olacak şekilde 100 kişilik bir ekiple çalışacağız. Proje kapsamında çalıştıracağımız bu arkadaşlar, kendi alanlarıyla ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden eğitim ve destek alacak. Ahşap işçiliği, sıvacılık, boyacılık, fayans, çatı ustalığı, kapı ve pencere ustalığı gibi ne gerekiyorsa eğitimler verilecek.
     Koç, proje kapsamında Ağrıdaki okulların ihtiyaç durumlarının tespit edildiğini belirterek, kentteki köy okullarının yaklaşık yüzde 40ında bakım ve onarıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
     Mobil araçta kullanacakları malzemeler konusunda bir GSM operatöründen destek sözü aldıklarını anlatan Koç, kurumlarının Ağrıda 2011 yılı sonlarında ciddi ve farklı çalışmalar içerisine girdiğini ifade etti.
     Koç, geçtiğimiz yıl Ağrıda Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 3 bin 210 kişinin çalıştırıldığını, bu yıl da il genelinde 2 bin 500 kişinin istihdam edileceğini ifade ederek, yeni dönemde alınacak işçilerin bir kısmının bu projede görev alacağını kaydetti.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Köy okullarının bakım ve onarımı onlardan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER