Kozanda besin zehirlenmesi şüphesi

Kozanda besin zehirlenmesi şüphesi -İlçeye bağlı bir köyde aynı aileden 14 kişi besin zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alındı


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde aynı aileden 14 kişi besin zehirlenmesi şüphesi ile tedavi altına alındı.
     Akdam köyü Cırnaslı Mahallesinde yaşayan aynı aileden Bilge Torun (32), Ali Telli ve eşi Zahide Telli ile Hafize Çekgen, birkaç gün önce rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvurdu.
     Tedavileri yapılan hastalar taburcu edildikten sonra şikayetlerinin giderek artması üzerine yakınları tarafından Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu sırada ailenin diğer fertleri Menekşe ve Gökhan Çekgen ile Fadime Telli de aynı şikayetlerle hastaneye başvurdu.
     Bunun üzerine, ailenin diğer fertleri Ahmet Torun (15), Meryem Torun (14), Muhammet Yalçın Torun (3) ve Elif Torun (5) ile Yasin Orçun (9), Mevlana Orçun (7) ve Zahide Orçun (32) da köyden getirtilerek tedbir amacıyla Kozan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
     Hastaların tedavisi sırasında acil serviste görev yapan sağlık personeli ve güvenlik elemanları ile basın mensuplarına tedbir amacıyla maske dağıtıldı.
     Durumunun ağır olduğu bildirilen Bilge Torun ve diğer 13 kişi daha sonra ambulanslarla Adanadaki çeşitli hastanelere sevk edildi.
     Bu arada bazı hasta yakınları, hastaneye ilk başvuran hastalara soğuk algınlığı teşhisi ile tedavi yapılıp taburcu edildiğini iddia etti.
     Hasta yakını Harun Çekgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kız kardeşi Bilge Torunun durumunun ağır olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bir hafta boyunca tedavi için Kozana gidip geldiler. Doktorlar önce üşütme, soğuk algınlığı demişti. Kardeşim Bilge iyice rahatsızlanınca, koma halinde hastaneye getirdik. Doktorlar, rahatsızlıklara bulaşıcı bir hastalık olan difterinin neden olabileceğini söylediler. Kardeşim Bilge Adanada yoğun bakımda yatıyor. Diğer yakınlarımız da Adanaya sevk ediliyor.
    
     -İnceleme başlatıldı-
    
     İl Sağlık Müdürü Selahattin Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayla ilgili 12 kişinin 112 Acil Servis ambulansı, 2 kişinin de kendi imkanları ile hastaneye götürüldüğünü söyledi.
     Yapılan ilk incelemelerde vakanın ailenin yediği peynirden kaynaklanmış olabileceği şüphesi üzerinde durulduğunu belirten Akyol, ön tetkiklere göre besin zehirlenmesinden şüphelenildiğini ifade etti.
     Kesin tanının ise yapılacak tetkikler sonrasında ortaya çıkacağını anlatan Akyol, halk sağlığı uzmanlarının olayla ilgili incelemeye başladıklarını söyledi.
     Hastaların şu an Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile Numune ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi hastanelerinde tedavi altına alındığını ve tüm imkanların seferber edildiğini belirten Akyol, bir hastanın durumunun ağır olduğunu bildirdi.
     Akyol, olayla ve iddialarla ilgili gerekli tüm incelemenin başlatıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Volkan Varan - Anıl Bağrık / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Kozanda besin zehirlenmesi şüphesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER