Kozanda İletişim konferansı düzenlendi

Kozanda İletişim konferansı düzenlendi


ADANA (A.A) - Kozan Müftülüğü tarafından iletişim konulu konferans düzenlendi.
     Müftü Feramüz Beydoğan, belediye sinemasında düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ailede ve toplumda iletişim eksikliğinin giderek arttığına dikkati çekerek, sağlıklı iletişim kuran aileden iyi evlatlar yetişeceğini ve iyi bir toplum oluşacağını belirtti.
     Daha sonra, Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Erçetin İletişimin Altın Kuralları konulu konferans verdi.
     Erçetin, sağlıklı iletişim kurabilmek için sadece konuşmanın değil beden ve mimik hareketlerinin de etkili olduğunu ifade ederek, iyi bir anne baba olmanın da sadece çocuğa bakıp büyütmekle değil, çocukla iyi bir iletişim kurmaktan geçtiğini belirtti.
     Erçetin, şunları söyledi:
     İnsanlar, işini yaparken gönülleri de yapmalıdır. İşimizi başarılı bir şekilde yapıyor olabiliriz ama güler yüzümüz ve tatlı dilimizle insanlarda hoş bir görüntü neden bırakmayalım. Bir insanla aranızda sorun varsa bu sorunu önce kendinizde arayınız çünkü bu sorunda sizin de payınız vardır. İletişim bulunduğumuz toplum, kültür, değer ve çevreden etkilenen bir ögedir. Ancak siz nereye giderseniz gidin iletişimde kurallar hiçbir zaman değişmez. Sizler insanların gözüne bakarak konuşmalı, iletişim kuracağınız kişilere karşı ön yargılı olmamalısınız. İletişimde sizinkiler-bizimkiler kavramı yoktur ancak biz kavramı vardır. İyi bir iletişim için karşımızdaki kişiyi iyi dinlemeliyiz.
     Müftülük personeli, Kuran kursu öğretici ve öğrencileri, eğitimciler, sendika temsilcileri ve davetlilerin katıldığı konferans sonunda Belediye Başkanı Kazım Özgan ve İl Müftü Yardımcısı Saliha Birgin tarafından Prof. Dr. Erçetine çiçek verildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan/Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda İletişim konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER