Kozanda 24 engelliye akülü ve tekerlekli

Kozanda 24 engelliye akülü ve tekerlekli sandalye dağıtıldı


ADANA (A.A) - Kozanda, Aslanpaşa ilkokulu öğrencilerinin "Temiz bir Kozan için atıkları toplayalım, engelleri aşalım "projesi kapsamında toplanan atıklardan elde edilen gelir ve proje gönüllülerinin katkısıyla sağlanan 24 tekerlekli ve akülü tekerlekli sandalye, düzenlenen törenle engelli vatandaşlara teslim teslim edildi.
     Okul bahçesindeki törende konuşan Kaymakam İzzettin Sevgili, kampanyayı düzenleyen okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerini, kampanyayı destekleyen velileri ve hayırseverleri çevreye verdikleri önem ve engellilere sağladıkları imkan dolayısıyla teşekkür etti.
     Proje sorumlusu öğretmen Turan Pazarcı ise temiz bir Kozan hayaliyle 23 öğrenciyle başlattıkları projenin kısa sürede velilerden ve hayırseverlerden destek bulduğunu, 4 bin 780 kilogram kağıt, bin 650 kilogram plastik ve 110 kilogram atık pil toplayarak elde ettikleri gelirle Beyazay Derneğince tespit edilen engellilerin ihtiyaçlarını giderdiklerini ve çevrenin korunmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
     Pazarcı, proje kapsamında 21 tekerlekli sandalye, 2 akülü tekerlekli sandalye ve 1 tam donanımlı akülü çocuk tekerlekli sandalyesi sağladıklarını bu araçların 11ni tören öncesi teslim ettiklerini kaydetti.
     Konuşmaların ardından, Kaymakam İzzettin Sevgili, projeye destek veren gönüllüler Bülent Özen, Gaye Yalpa, Adem Güden, Dilek Atalay, Şenay Karataş, Nalan Yurdadoğ, Melek Tufan, Cahit Tıraş, Yurdagül Boyraz ve Musa Akçalıya teşekkür, proje sorumlusu Turan Pazarcı ve Buket Pazarcıya başarı belgesi verdi.
     Öğrenilerin sunduğu gösterilerin ardından yakınlarının yardımıyla etkinliğe katılan 13 engelliye tekerlekli ve akülü sandalyeleri teslim edildi.
     Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şube Başkanı Ahmet Ünal, Okul Müdürü Mehmet Ağca, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Kozanda 24 engelliye akülü ve tekerlekli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER