Kozanda besicilerin yeni uygulama için süre

Kozanda besicilerin yeni uygulama için süre istiyor


ADANA (A.A) - Kozanda, şehir içinde besicilik yapılmasına yasak getirilmesinin ardından hayvanlarını elden çıkaramayan besiciler, uygulama için ek süre istedi.
     Şevkiye Mahallesinde büyük ve küçükbaş hayvan besicilerinden bazıları, hayvanlarını henüz elden çıkaramadıklarını, bu sebeple haklarında cezai işlem uygulanabileceğini endişesiyle ek süre verilmesi istemiyle belediye başkanı ile görüşmek istedi.
     Belediye başkanı ile görüşemediklerini belirten besiciler, yaşadıkları sıkıntının giderilmesini istediler.
     Besiciler adına gazetecilere açıklama yapan Veysel Yiğen (46), İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı kapsamında şehir içinde besiciliğin yasaklandığını hatırlatarak, bu durumu fırsat bilen tüccarların hayvan fiyatlarını yüzde 50 oranında düşürdüğünü söyledi.
     Geçimini besicilikten sağlayan birçok ailenin hayvanlarını zamanında elden çıkaramadığı için uygulama kapsamında ceza yazılması tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını anlatan Yiğen, Belediye Başkanı Kazım Özgan ile görüşmek ve sorunumuzun giderilmesini istiyoruz dedi.
     Mustafa Tatan ise 3 ineği bulunduğunu ve geçimini sadece süt satarak sağladığını ifade etti.
     Hıfzıssıhha Kurulunun geçen yıl 11 Martta aldığı kararla, hijyen ve sağlık yönünden yapılan değerlendirme kapsamında şehir merkezinde küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapılmasına yasak getirilmişti. Eylül ayına kadar tanınan süre, besicilerin uygulamadan olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla bu yılın haziran ayına kadar uzatılmış, besicilerin tedbirlerini almaları konusunda hoparlörlerle besiciler uyarılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Kozanda besicilerin yeni uygulama için süre Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER