KTO Karatay Üniversitesi TÖMER öğrencileri, kaynaşma

KTO Karatay Üniversitesi TÖMER öğrencileri, kaynaşma yemeğinde


KONYA (A.A) - 27.12.2012 - KTO Karatay Üniversitesi bünyesinde kurulan TÖMERde Türkçe eğitimi gören yabancı öğrencilerin, Konyaya ve Türk kültürüne adaptasyon sürecini hızlandırmak için Konya şehir turu ve kaynaşma yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.
     Konya Büyük Şehir Belediyesi organizasyonu ile şehir turu yaparak Konyayı daha yakından tanıma fırsatı bulan TÖMER öğrencileri, daha sonra MEV-DİL Eğitim Akademisi organizasyonu ile gerçekleşen kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.
     Yemekte konuşan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, kültürler arası kaynaşmanın önemli olduğuna ve bu tür organizasyonların kültür kaynaşmasına olumlu katkı sağladığı için sık sık tekrar edilmesi gerektiğini söyledi.
     Türk öğrencilerle TÖMER öğrencilerinin, ilişkilerinin güçlenmesi için farklı programlar düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Torlak, Türkiyede okuyan yabancı öğrencilerin, Türkiye ile ilgili doğru izlenimler edinmesinin, Türk kültürünün doğru tanıtılması ile mümkün olacağını belirtti.
     Torlak, Türkiyeyi tercih eden öğrencilerin, en iyi şekilde ağırlanması gerektiğini ifade etti.
     10 farklı ülkeden öğrencilerin öğrenim gördüğü TÖMERin kaynaşma yemeğinde Türk ve Afgan mutfağından faklı tatlar ikram edildi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber KTO Karatay Üniversitesi TÖMER öğrencileri, kaynaşma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER