KTÜde gerginlik

KTÜde gerginlik -Rektörlük önünde basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçen gruba, polis müdahale etti -Baygınlık geçiren 4 öğrenci, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ), rektörlük binası önünde basın açıklaması yapmak için yürüyüşe geçen grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan arbedede, baygınlık geçiren 4 öğrenci hastahaneye kaldırıldı.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 30 öğrenci, açtıkları pankartla rektörlük binası önüne doğu yürüyüşe geçti. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri, Makine Mühendisliği Bölümü önünde barikat kurarak, öğrencilerin geçişine izin vermedi. Bir süre burada oturduktan sonra harekete geçen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
     Üniversite yetkililerinden rektörlük önünde basın açıklaması yapmak için izin isteyen öğrencilere, kütüphane önünde açıklama yapabilecekleri bildirildi. Kütüphane önüne gelen öğrenciler, buradan yakındaki rektörlük binası önüne geçmek isteyince özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında yeniden arbede yaşandı.
     Daha sonra rektörlük yakınında bekleyen çevik kuvvet ekibinin bulunduğu alana gelen öğrenciler, burada tiyatro gösterisi sunduktan sonra yürüyüşe devam etmek istedi. Çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle yaşanan arbedede 4 öğrenci baygınlık geçirdi.
     Öğrenciler, ambulansla KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine kaldırıldı.
     Olayın ardından öğrenciler adına basın açıklaması yapan Fatma Nergis Dikici, Atatürk Kültür Merkezinde tiyatro sahnelemelerine izin vermediği gerekçesiyle üniversite yönetimini eleştirdi.
     Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınların sorunlarını ele alan Anam, Bacım, Avradım isimli tiyatro oyununu, üniversitenin Atatürk Kültür Merkezinde sahnelemek isteyen öğrenciler, izin verilmemesi üzerine rektörlük binası önünde bir süredir oturma eylemi başlatmıştı. Dün yaşanan arbedenin ardından 20 öğrenci gözaltına alınmış, bugün serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER