KÜ Sürekli Eğitim Merkezinden kasiyerlik kursu

KÜ Sürekli Eğitim Merkezinden kasiyerlik kursu


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) Sürekli Eğitim Merkezinin Ankara-da kasiyerlik kursu açacağı bildirildi.
     Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Hekimoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kırıkkale-de düzenledikleri iş garantili meslek edindirme kurslarında elde ettikleri başarıyı Ankara-ya taşımaya hazırlandıklarını ve KÜ Sürekli Eğitim Merkezinin 21 Ocak Pazartesi günü Ankara-da ki şubelerde kasiyerlik kursu açılacağını belirtti.
     Göreve geldikleri günden beri Kırıkkalede İŞ-KURla birlikte çeşitli dallarda mesleki eğitim kursu düzenlediklerini ifade eden Hekimoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Kurslarda çok sayıda genç işsize piyasada geçerli meslekleri öğrettik. Bu yolla iki yılı aşkın bir zamandır ülkemizin kronik sorunlarından biri olan niteliksiz işsizlikle mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu sayede hem sektörlerin nitelikli eleman ihtiyaçlarını karşılıyoruz hem de işsizlikle mücadele ediyoruz. Kırıkkale-de elde ettiğimiz başarıyı Ankara-ya taşımak için bir yıldır ciddi çaba harcıyoruz. Bu çabalarımız sonucu hizmete açtığımız Ankara şubemizde şu ana kadar yaklaşık 2 yüz kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verdik. Sertifika alan bazı kursiyerlerimiz bu kurslarda aldıkları bilgiler ışığında hazırladıkları iş planları sayesinde KOSGEBden hibe desteği buldular. Şimdi ise düzenleyeceğimiz kasiyerlik kursu ile perakende sektörünün ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaya katkı sağlayacak bir çaba içinde olacağız
     Hekimoğlu, KÜ olarak Ankara-da ki mesleki eğitime katkı sağlamaktan dolayı mutluluk duyacaklarını belirterek, 100 kişiye iş imkanı sağlayacak olan kasiyerlik kursunun 54 günü teorik ve 53 günü uygulamalı olmak üzere 107 gün süreceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber KÜ Sürekli Eğitim Merkezinden kasiyerlik kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER