Küfrü önlemek için öğretmenler amigo oldu

Küfrü önlemek için öğretmenler amigo oldu -Yozgatın Sorgun ilçesinde kaymakamlık, statlarda küfrü ve argo tezahüratı önlemek amacıyla amigoları beden eğitimi öğretmeni, tezahüratçısı da 100 öğrenci olan argosuz stat uygulaması


YOZGAT (A.A) - Özcan Güney - Şahin Özmen - Yozgatın Sorgun ilçesinde kaymakamlık, statlarda küfür ve argo tezahüratı önlemek amacıyla, amigoları beden eğitimi öğretmeni, tezahüratçısı da 100 öğrenci olan Argosuz Stat uygulamasını hayata geçirdi.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaymakamlık, belediye, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sorgun Belediyespor Kulübü ile ortaklaşa bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.
     Kaymakam Kılıç, kendisinin spor tutkunu olduğunu ve ilçede oynanan spor müsabakalarını izlemeye çalıştığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Statlarda sağımda, solumda oturan seyircilerin küfürlerinden rahatsız oluyorum. Benimle birlikte bir çok kişi de rahatsız oluyor. Bunların önüne geçebilmek için böyle bir uygulama başlattık. Beden eğitimi öğretmeni arkadaşımız da bu işe gönüllü destek oldu. Stadımızda küfür ve argo tezahürat olmadan da tezahürat yapılabileceğini öğrencilerimiz gösterecek.
    
     -Amigolar beden eğitimi öğretmenleri-
    
     Kılıç, Sorgun stadında Bölgesel Amatör Lig maçlarına gelen öğrencilere amigo olarak Ahmet Fakılı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Özgün Akdeniz, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmeni Yasin Yılmazın öncülük ettiğini vurgulayan Kılıç, Argosuz Stat uygulamasına katkıda bulunanlara teşekkür etti.
     İlçede 2012 yılını Küfürle Mücadele Yılı ilan ettiklerini ve bir çok etkinlik düzenlediklerini de anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     Bu sene beden eğitimi öğretmenlerimizle yaptığımız bir toplantıda bir öğretmen arkadaşımız, maçlarda ve statlarda küfrün ve argo sözlerin önlenmesi amacıyla, küfürsüz tezahürat projesi düzenlememizi önerdi. İlçemizde bu kampanyayı başlattık. İki haftadır da bu kampanyamız devam ediyor. Hedefimiz bundan böyle maçların küfürsüz bir şekilde izlenmesi. Buraya deplasmana gelecek takımın taraftarlarını da ilçemize davet edip, onlara bu konuda örnek olmaya çalışacağız. Onlara iyi bir evsahipliği yapma noktasında da hedeflerimiz var. Futbol artık ilçelerde ekonomik yönden de avantaj sağlayacak bir oyun.
    
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Küfrü önlemek için öğretmenler amigo oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER