Kültür ve Sanat Evinin açılışına doğru

Kültür ve Sanat Evinin açılışına doğru -Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen: "Uzunköprü, artık bir turizm şehri olacak" -"Onur konuğumuz Fener Rum Patriği Bartholomeos bizlerle olacak"


EDİRNE (A.A) - Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprünün, artık bir turizm şehri olacağını bildirdi.
     İşbilen, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Sanat Evinin (Aziz İoannis Kilisesi) ve Eskiköy Sınır Kapısının kurdelesini bağladıklarını belirtti.
     Uzunköprüye ekonomik, sosyal ve kültürel fayda sağlayacak yatırımlar yapıldığını ifade eden İşbilen, şunları kaydetti:
     "Uzunköprü, artık bir turizm şehri olacak. 1875de ilçemizde yaşamlarını sürdüren Rumlar tarafından inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalan Aziz İoannis Kilisesi, proje defterinde restore edilecek binalar arasında ilk sırayı almıştı. 2010da projeleri hazırlatılan kilisenin tüm mimari özellikleri korunarak Kültür ve Sanat Evi olarak açılması planlandı. Yapılan restorasyon, restütisyon ve röleve çalışmalarının ardından Aziz İoannis Kilisesi, 11 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00de açılacak.
     Kültür ve Sanat Evimizin açılışı için Yunanistandan yaklaşık bin 500 turist ilçemize gelecek. Turistleri burada en iyi şekilde ağırlayacak ve onların ilçemize sürekli olarak gelmelerini sağlayacağız. Onur konuğumuz Fener Rum Patriği Bartholomeos bizlerle olacak. Ortodoksların Ruhani Lideri Bartholomeosun ilçemize gelişi ve tüm dünya basınının bizleri takip edecek olması, ilçemiz için büyük bir reklam olacak. Ayrıca açılışın hemen ardından saat 14.30da Kültür ve Sanat Evi yanında Türk Klarnet Üstadı Serkan Çağrı ile Yunan Klarnetçi Stavros Pazarentsisin aynı sahnede İki Yaka Tek Nefes Konseri verecek olmaları da aynı coğrafya üzerinde yaşayan insanların tarih önünde kardeşlik türküleri söyleniğine Uzunköprüde tanıklık edecekler. Bu açılışla Eskiköy Sınır Kapısının kurdelesini bağladığımızı düşünüyorum. Çok kısa bir zamanda, Eskiköy Sınır Kapısı ile Yunanistan artık 15 dakikada Uzunköprüde olacak."
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Kültür ve Sanat Evinin açılışına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER