Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada -Bakan Günay: -Eurovizyon Yarışmasını çok fazla abartmamak gerekiyor. Eurovizyona katılamamak demek Türkiyenin sanat dünyasından çekilmesi anlamına gelmez. Tam tersi daha nitelikli sanat


ANTALYA (A.A) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Eurovizyon Yarışmasını çok fazla abartmamak gerekiyor. Eurovizyona katılamamak demek Türkiyenin sanat dünyasından çekilmesi anlamına gelmez. Tam tersi daha nitelikli sanat eserlerini biz dünyaya her zaman çıkarmaya çalışıyoruz dedi.
     Bakan Günay, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyü ziyaret etti. Bakan Günay, ziyarette yaptığı konuşmada, Başkan Tütüncünün çalışmalarını heyecanla takip ettiğini ve Kepezde önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Antalyanın Türkiyenin önemli illerinden biri olduğunu, Kepezin özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla Antalyanın gözde ilçesi haline geldiğini ifade eden Günay, ilçenin kısa sürede Antalya ile entegre olduğunu, hatta merkezi geçtiğini kaydetti.
     İlçede rutin hizmetlerin yanında spor, sanat, kültür aktiviteleri gibi çok başarılı çalışmalara imza atıldığını dile getiren Günay, Tütüncüyü bu çalışmalarından dolayı tebrik etti.
     Tütüncünün çalışmalarının yansımalarını sokakta hissettiğini ifade eden Günay, kentli olmanın sadece asfaltı yapılan, çöplüğü alınan yer olmadığını, kültürel, sanatsal, bilimsel etkinliklere de yer verilen bir yer olduğunu kaydetti.
     Kepezde sanat ve kültür etkinliklerinin yapılabileceği salonların yapıldığını öğrenen Günay, bundan sonra bakanlığa ait birimlerin yapacakları sanatsal ve kültürel etkinliklerin bir kısmının bu salonlarda yapılacağının taahhüt etti.
     Bakanlığa ait birimlerin bir şubesinin bu salonlar olduğunu dile getiren Günay, şöyle konuştu:
     Madem ki siz altyapı yapıyorsunuz, biz de kültüre sanata kaynak ayırıyoruz. Bizim derdimiz zaten hep ulaşabilenlere değil, Şimdiye kadar bu yapılmış. 1948de Devlet Tiyatroları kurulmuş Türkiyede. Bakanlığı 2007aldığımda, İstanbulda sahne Anadolu yakasına bile geçmemiş, Taksimde, Beyoğlunda, oralarda bir yerlerdeydi. Biz Anadolu yakasına geçmekle kalmadık, Çoruma, Elazığa, Orduya, Denizliye Anadoluya yaymaya çalıştık. Burada yapacağımız da budur. Bakanlığın Antalyada yapacağı kültür faaliyetleri, şehir merkezinde değil, farklı alanlarda da sergilenecek. Burada taahhüt etmiş oluyorum.
     Günay, Bundan sonra arkadaşlarımız alıştıkları salonları terk edip, halkın ayağına gidecekler. Bunu burada ifade etmek istiyorum dedi.
     Bir gazetecinin Kepezdeki bazı bölgenin TOKİye peşkeş çekildiği yönünde iddialar olduğunu ifade etmesi üzerine Bakan Günay, Konunun ayrıntısını bilmiyorum, ama peşkeş lafına şiddetle karşı çıkarım. Kamunun herhangi birimi, Türkiyenin hiçbir parçasını hiç kimseye peşkeş çektirmez diye konuştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yoksullukla, yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadelesi hatırlatan Bakan Günay, belediyelerin de Çalmayacaksın, çaldırmayacaksın ve çalışacaksın şeklinde 3 Ç ile mücadele ettiklerini kaydetti.
    
     -Eurovizyon Yarışması-
    
     Bir gazetecinin Türkiyenin bu yıl Eurovizyon Yarışmasına katılmamasını hatırlatması üzerine Bakan Günay, bu konunun fazla abartılmaması gerektiğini söyledi. Bu yarışmanın Türkiyede fazlaca abartıldığına işaret eden Günay, şöyle dedi:
     Avrupada bazı ülkelerin Eurovizyon Yarışması hakkında haberdar olmadığını öğrendiğimde şaşırmıştım. Bunu doğal olduğunu, bizim tarafımızdan biraz fazla abartıldığını öğrenmiştim. Eurovizyon süreci ile biz ilgili değiliz Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak. Tamamen TRTnin yönettiği süreç. Öğrendiğim kadarıyla oylamada Avrupada halk katılımı oranlarını düşürmüşler, halk katılımının derecelendirmeye katkı oranlarını düşürmüşler. Bizim aleyhimize yönelik bir süreç, çünkü biz oradaki göçmen vatandaşlarımızdan destek alıyorduk.
     Oylama süreci ile ilgili bir düzenleme yapılırsa TRTnin yeniden değerlendirme yapabileceğini kaydeden Günay, Eurovizyon Yarışmasını çok fazla abartmamak gerekiyor. Eurovizyona katılamamak demek Türkiyenin sanat dünyasından çekilmesi anlamına gelmez. Tam tersi daha nitelikli sanat eserlerini biz dünyaya her zaman çıkarmaya çalışıyoruz diye konuştu.
    
     -Bülent Arınçın açıklaması-
    
     Bir gazetecinin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın (Ben de olsam dağa çıkardım) sözünü hatırlatarak, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz- sorusuna Bakan Günay, Ben de olsam kısmı biraz açılabilir, ama empati kurmak lazım, her zaman iyidir, diyaloğun başlangıcıdır, her zaman iyidir, bir vicdan taşıma işaretidir diye konuştu.
     Toplantıda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de ilçede bazı alandaki kentsel dönüşüm çalışması konusunda henüz net bir çalışmanın olmadığını, ancak muhalefetin bir bardak suda fırtınalar kopardığını ifade etti.
     Bakan Günay, daha sonra Tütüncüye Bakanlık tarafından bastırılan Mehmet Akif Ersoy adlı kitabı hediye etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Antalyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER